Draagzakken op een stapel

Draagzak Expert

Sinds mijn eerste 2 opleidingen tot draagconsulente was er die drang naar meer informatie over dragen en vooral draagzakken. Er was toen, in 2014-2015, nog niet zoveel bekend of op de markt. Iedereen was meer van het knopen, ook prima. Maar je merkte heel erg dat er meer vraag kwam naar draagzakken, ook wel SSC’s genoemd. Zowel voor het gemak als voor de draagpapa’s.  

Mijn zoektocht begon…..

Ik begon met het zelf maken van draagzakken én het uitpluizen van de verschillende patronen:

  • Welke materialen heb je nodig en gebruik je;
  • de structuur van de schouderbanden;
  • de maten van de verschillende rugpanden;
  • de aanhechtingen van de onderdelen aan elkaar;
  • de plaatsingen van de schouderbanden in het rugpand;
  • enzovoorts; Dat was een mooie reis en gaande weg leerde ik steeds meer. En ben ik nog steeds onderweg 😉

Eind 2016 heb ik mijn certificering als draagconsulente gedaan. We moesten een onderwerp kiezen en het moest met dragen te maken hebben. Dit was in de breedste zin van het woord dragen, bijna alles was mogelijk. Ik had al snel een onderwerp, Draagzakken! Alle gevonden informatie heb ik daarin gestopt.

Maar mijn zoektocht naar meer informatie stopte niet. Met elke draagzak die ik kocht kwam er meer informatie bij, maar ook meer honger naar meer informatie.

Ik ben gaan vergelijken, wat was er anders aan elke draagzak. Wat waren de grootste verschillen, wat zijn de maten van alle verschillende onderdelen. Wat maakte deze draagzak anders dan de draagzakken die er al waren.  

Inmiddels zijn er zoveel meer draagzakken op de markt. Wat lijken de meesten op elkaar en komt het echt op pasvorm en persoonlijke voorkeur voor degene die draagt. We vergelijken het passen van een draagzak niet voor niets met het passen van een jas of een paar schoenen. Niet alles past bij iedereen.

Ik heb een heleboel draagzakken, ruim 60 stuks op het moment dat ik dit schrijf, maar er staan er echt nog een aantal op mijn verlanglijstje.

Door al mijn draagzakken kennis en kunde is het inmiddels zo, dat als ik een bericht ontvang met een hulpvraag, dat ik uit de tekst al een (aantal) draagzakken in mijn hoofd heb en meestal word het één van die draagzakken. En dat zonder dat ik je gezien heb.  

Ik in de stapel Draagzakken

You cannot copy content of this page