Train de Trainer

De titel zegt het al: Ik doe de opleiding Train de Trainer bij Blankenstijn en Partners.

Waarom doe ik dit?

Als je voor een groep staan wil je aan alle kanten voldoen aan de leerdoelen van de deelnemers.
En persoonlijk vind ik dat ik dat beter kan doen. Ik doe nooit iets half.

Workshop Hoornebeeck College uitleg met draagpoppen en mini paspoppen Dragen geeft Plezier (1)
Uitleg geven aan de workshop deelnemers
Charlotte Stolker Draagconsulente 6
Draagconsulente Charlotte

Lesgeven, online en live

Toen ik voor het eerst de verdiepingsclass Draagzakken gaf, was dat een combinatie van online en live vanwege alle maatregelen tijdens de covid periode. Dat was (toen) niet wat ik wilde en leuk vond. Wat wel duidelijk was, ik had nog wat te leren. En daar is niets mis mee! Tijden heb ik er niets meegedaan, want mijn tijd was het nog niet. Maar informatie delen zit in mijn genen. De vraag naar de informatie en verdieping bleef. Dat merkte ik steeds op scholingsdagen en andere bijeenkomsten. Aangezien ik de verdiepingsclass draagzakken al had liggen, en hij van mij is, ben ik hem gaan geven. Met groot succes.
Het zoeken naar de juiste leervormen van de verschillende draagcollega’s bleef. Daarom ben ik gaan zoeken naar verdieping, maar dan voor mijzelf.

Opleiding

Begin april was de eerste live dag van mijn opleiding. Best spannend, zo’n live dag met mensen die je (nog) niet kent. En dan heb ik heb ook nog eens zo’n specifiek beroep, eigenlijk twee. Ik ben lekker op de fiets gegaan omdat het in Zeist was, net naast Houten. Zeker op de terugweg was dat heel fijn, want dan kan je je hoofd klaren.
Het vond plaats in het theater Figi, wat was ik bang dat we die dag al gelijk op het podium en de voorgrond moesten staan… Gelukkig hadden alle andere dames (12 in totaal) dat ook. We verschillen veel qua beroepen, maar de leerdoelen zijn gelijk. Stevig staan voor de groepen die we mogen onderwijzen en ze allemaal een geweldige leer ervaring geven.

Halverwege zijn, op naar het einde

We zijn nu halverwege de opleiding en ik sta steviger en zelfverzekerder in mijn schoenen. Dat zit hem vooral in kleine dingen. De afgelopen scholingsdagen en bijeenkomsten heb ik het geleerde gelijk in praktijk gebracht en daarmee een groot aantal kleine stapjes gezet. En al die kleine stapjes worden grote en mega stappen samen. Net voor de zomervakantie is de opleiding afgerond en heb ik veel geleerd en toegepast. Leren ben je nooit klaar mee en ik kan het op alle facetten van mijn zijn inzetten.

Certificaat

Op 20 juni 2023 heb ik mijn certificaat ontvangen. Wat begon als zoeken naar de juiste leervormen, werd een opleiding vol inzichten en leerschool voor mij. Die tweede live dag heeft me zoveel gebracht. We hebben nog een aantal leerstijlen uitgediept en geoefend en ondanks dat ik een stukje gaf van iets wat ik al heel lang doe, mijn verdiepingsclass Draagzakken. Heb ik toch mooie feedback ontvangen waar ik hele mooie dingen mee kan. En die neem ik mee in alles wat ik doe, juist omdat het overal toepasbaar is. Na een live dag die loodzwaar, inspirerend en geweldig was. Fietste ik voldaan vanaf Zeist met een volle rugzak aan kennis en kunde naar huis. Op naar de volgende uitdaging, want leren doe je altijd.

You cannot copy content of this page