Advies op maat

Certificering, wat is de meerwaarde

Ik mag me sinds oktober 2016 Gecertificeerd Draagconsulente noemen, het hoogst haalbare als consulente via Die Trageschule Dresden. Maar wat is dat nou precies, hoor ik je denken. Heeft dit meerwaarde? Ja voor mij, zowel persoonlijk en als consulente, zeer zeker, maar ook voor jou. In dit laatste deel van de opleiding hebben we laten zien dat we alle draagtechnieken beheersen. Dat we de ouders goed en onderbouwd uit kunnen leggen hoe zij hun kindje, bij hun of in hun speciale situatie, het beste kunnen dragen. Denk hierbij aan tweelingdragen, wat doet dragen met je gezondheid/state of mind, ouders of kindje met een beperking en alles wat daar omheen zit. Elke situatie is uniek en vraagt een andere aanpak.

Het consulentschap is en blijft maatwerk.

zwart wit logo Trageschule

Voor de Certificeringsdagen hebben we allemaal een zelfgekozen draaggerelateerd onderwerp uitgekozen en die helemaal onderzocht én uitgediept. Dat hebben we aan elkaar moeten presenteren. We waren met een grote groep, 12 dames.

Best spannend, maar o zo interessant en inspirerend. Hier zijn ook hele mooie discussies, ervaringen en mooie inzichten uit voort gekomen.

Kortom, heel veel geleerd, verdiept, behandeld (met een lieve lach en een emotionele traan). Een hele bijzondere ervaring die ik niet had willen missen en die mij als mens én consulente nog meer gevormd heeft.

Deze ervaringen neem ik mee in mijn consulten en dat is bevorderend voor jou.

In de afgelopen jaren heb ik gemerkt dat ik van elk onderwerp wel iets meeneem/vertel in mijn consult aan jullie ouders. Elke keer is het weer iets anders, want het blijft maatwerk. En voor elk van jullie is een ander onderdeel van de certificeringen belangrijk of van belang. Zo blijf ik denken aan die dagen en blijf ik scherp tijdens elk consult.

You cannot copy content of this page