Draagzakken grotere baby’s

Welke draagzak (of SSC, Soft Structure Carrier, de Engelse benaming) voor jou het meest prettig in gebruik is, moet je uitproberen. Een draagzak huren is een handige manier daarvoor.

Voor draagzakken geldt hetzelfde als voor ringslings: wat bij de een heerlijk zit bevalt helemaal niet bij de ander. Tijdens een draagzakconsult van Dragen geeft Plezier kun je draagzakken voelen, passen en ervaren. En je krijgt persoonlijke tips.

Ben je van plan een draagzak te kopen? Test er dan eerst een of meer uit. Op aanvraag kun je bij mij ook een draagzak huren zonder voorafgaand consult; stuur me dan een e-mail met je wensen. Vergeet ook niet vooraf de voorwaarden voor verhuur te lezen.

Draagzak Didymos DidyKlick toddler
Didymos, DidyKlick Toddler
 • grotere kinderen maat 74- 92/98
 • Buikdragen
 • Rugdragen

Zoek je een draagzak die het beste van een draagdoek en een draagzak combineert? De Didymos DidyKlick is gemaakt van Didymos draagdoekenstof. Deze draagzak is geschikt voor je dreumes/peuter, maar kun je ook nog gebruiken voor je peuter met maat 86 tot aan 98. De schouderbanden van de DidyKlick knoop je zelf. Ze zijn zo gemaakt dat ze mooi breed uitwaaieren over je schouders. Dit geeft je steun op je hele schouder, en vooral op het gedeelte waar je geen spieren maar bot hebt. Ook op je rug lopen de schouderbanden breed uit, dus ook daar is er zoveel mogelijk steun. De schouderbanden zijn niet gevuld. Als je de schouderbanden gekruist hebt op je rug, haal je ze naar voren, en leg je een dubbele knoop in de schouderbanden, net onder de billen van je baby.

Snel Huren ga naar de webshop

Draagzak Ergobaby Omni 360
Ergobaby Omni Cool Air Mesh
 • Voor baby’s maat 56 – 86
 • Buikdragen

Rugdragen Deze ergonomische drager heeft alles in huis om je kindje vlot en comfortabel te dragen. Zo kan je met de Ergobaby Omni 360-draagzak je kindje op 4 verschillende manieren dragen, vanaf dag 1, zonder verkleinkussen. Want dankzij het unieke velcro-verstelsysteem aan de binnenkant van de comfortabele heupband, kan je deze ergonomische draagzak namelijk perfect aanpassen aan de groei van je baby’tje. Daardoor is de draagzak in elk van de vier posities ergonomisch voor de heupen en ruggengraat van je baby, of die nu 2 maanden of 15 maanden is! De ruggensteun kan voor een deel naar beneden worden gevouwen en het uv-werend kapje groeit mee met je baby.

Snel Huren ga naar de webshop

Draagzak Hoppediz Full Buckle
Hoppediz Full Buckle
 • Voor baby: maat 56 – 86
 • Buikdragen
 • Rugdragen

Deze ergonomische babydraagzak is geschikt voor baby’s van maat 56 t/m maat 86. Hij is in hoogte en breedte traploos te verstellen zodat hij fijn met je baby meegroeit. De schouderbanden zijn ook voor de dragende persoon ergonomisch gevormd voor het beste comfort. De schouderbanden zijn ook korter te zetten om ze op jouw lichaam aan te laten passen. Je kan de schouderbanden bevestigen aan de tailleband zodat er geen banden onder je oksels doorlopen, dit is vooral fijn wanneer je baby nog klein is. Wanneer je baby zelfstandig van lig naar zit kan komen mag hij/zij ook in deze draagzak op de rug, dan kun je de schouderbanden aan de verborgen gespen vastklikken in het rugpand om het gewicht voor jou op een zo fijn mogelijke manier te verdelen. Deze draagzak is geschikt voor het dragen op de buik met het gezichtje naar je toe, op de heup en op de rug.

Snel Huren ga naar de webshop

Draagzak Kinderhop
Kinderhop, multi grow carrier
 • Voor baby’s en grotere kindjes: maat 68-98/104
 • Buikdragen en Rugdragen

De multi grow is een draagzak die op meerdere plekken verstelbaar is. Hij is van soepele draagdoeken soort stof gemaakt. Hierdoor voelt hij zacht aan. Door de vele verstelmogelijkheden vormt de draagzak mooi om jou en je kindje heen. De draagzak groeit als het ware met je mee. De verschillende verstel mogelijkheden zitten in de heupband, de schouderbanden en het rugpand. Met gemak, zelf en vooraf in te stellen. De gespen van het rugpand kunnen los, waardoor je ook de schouderbanden gekruist kan dragen. Hierdoor heeft de draagzak altijd de juiste pasvorm voor je kindje. Tevens word het gewicht op de juiste manier verdeeld waardoor je lang door kan dragen.

Snel Huren ga naar de webshop en te koop voor € 35,00

Draagzak KiBi
KiBi
 • Voor baby’s en grotere kindjes: maat 62-104/110
 • Buikdragen en Rugdragen

Het is een drager die met je kindje meegroeit en dus te gebruiken is voor baby’s, peuters en kleuters. Te gebruiken vanaf broeksmaat 62 tot -/+ 4 jaar broeksmaat 104/110. Rugpand breedte is te verstellen met drukknoopjes. Rugpand hoogte is te verstellen met gesp en /of cabarijnhaakje. Voor buik- rug- en heupdragen geschikt. Kan ook met gekruiste banden worden gedragen. Gespen op de heupband en de schouderbanden hebben een vergrendelt klik systeem.

Snel Huren ga naar de webshop en te koop voor € 65,00

Draagzak Kinderkraft Nino
Kinderkraft, Nino
 • Voor baby’s en grotere kindjes: maat 68/74-92
 • Buikdragen en rugdragen

De Kinderkraft Nino is een draagzak met een vast canvas rugpand. Heeft je kindje maat 68/74 of groter, dan past deze draagzak. De babyversie is geschikt voor kinderen tot maat 92; daarna kun je door naar een toddlerversie van een ander merk. De heupband en de schouderbanden van deze draagzak zijn voorzien van clips. De schouderbanden kun je op twee plaatsen verstellen. De drager is voorzien van een slaapkapje. Deze drager is te vergelijken met een Tula Standaard. De Tula heeft een betere pasvorm…..

Snel Huren ga naar de webshop en te koop voor € 25,00

Draagzak-LennyLamb Standaard
Lennylamb, baby
 • Voor baby’s: maat 62/68-86
 • grotere versie voor peuters
 • Buikdragen en rugdragen

De LennyLamb is een draagzak gemaakt van draagdoekenstof. Hij is leverbaar in verschillende leuke designs. De LennyLamb is er in twee versies: de babyversie is er voor baby’s vanaf maat 62/68 tot 80/86, daarna heb je de mogelijkheid om door te dragen met de toddlerversie. Doordat deze drager gemaakt is van draagdoekenstof vormt hij zich mooi om je kindje heen. De draagzak heeft een brede heupband; dit voelt extra comfortabel aan voor degene die draagt. De schouderbanden voelen dun en lekker soepel aan. Ze zijn kruislings te dragen op je rug.

Snel Huren ga naar de webshop en te koop voor € 35,00

Draagzak Little Frog Prime
Little Frog Prime
 • Voor baby: maat 56 – 86/92
 • Buikdragen
 • Rugdragen

De Little Frog Prime Carrier is een ‘full-buckle’ draagzak, gemaakt van de stof van de Little Frog draagdoeken. Kenmerkend voor deze draagzak zijn: de soepele stof die zich goed om het lichaam van je kindje vormt, de goede pasvorm, de fijne stevige tailleband en de ruime verstelmogelijkheden.

Vanaf maatje 56 zit je baby in deze draagzak in de ideale houding en wordt zijn gewicht evenredig over je bovenlichaam verdeeld. Hierdoor is optimaal draagcomfort voor vrijwel iedereen met elk postuur mogelijk. Je kunt de schouderbanden van deze draagzak op 2 manieren bevestigen. Vastklikken aan de tailleband (voor kindjes tot ca. 6 maanden) óf aan het rugpand (vanaf ca. 6 maanden).

De Little Frog Prime Carrier is helemaal verstelbaar, dus je kunt de tailleband, het rugpand, de gevulde schouderbanden en de borstriem precies op maat maken. Dit zorgt voor een goede pasvorm waardoor veel mensen hem erg fijn vinden dragen. Een aanrader voor kindjes tot en met maat 86/92. 

Snel Huren ga naar de webshop

Draagzak Pure Baby Love Click & Go Toddler
Pure Baby Love Click&Go, peuter
 • Voor grotere kindjes: 74-98
 • Buikdragen
 • Rugdragen

Een mooie volledige draagzak voor jou en jouw kindje. Gemaakt van een heerlijk zachte draagdoekenstof van 100% organisch katoen. Deze draagzak is helemaal volledig in te stellen voor jou en jouw kindje. Zo groeit de draagzak mooi mee en zorgt deze altijd voor een optimale ondersteuning.

Snel Huren ga naar de webshop

Draagzak Scootababy
Scootababy
 • maat 62-86
 • heupdragen

De Scootababy is een echte heupdrager maar weer net even anders dan een ringsling. Je maakt de tailleband vast legt de schouderband over je schouder. Nu kan je je kindje er gemakkelijk in zetten. Je hoeft geen voorkeur schouder te hebben, het kan op zowel links als rechts gedragen worden.

Snel Huren ga naar de webshop

Weet je al dat je er zelf eentje wil hebben? Er is er nog 1 te koop met stippen

Draagzak Stokke Limas Flex
Stokke Limas, Flex
 • Voor baby’s en peuters maat 62-104
 • Buikdragen
 • Rugdragen

De Stokke Limas Flex baby carrier is van draagdoekenstof gemaakt, dat maakt hem heerlijk soepel. Deze Flex kan van broekmaat 56/62 tot broekmaat 104. Door de verstelbaarheid van het rugpand om de tailleband kan je deze draagzak precies mee laten groeien met je kindje. Doordat de schouderbanden ook de mogelijkheid hebben om uit de tailleband te komen heb je optimaal gemak van de draagzak. Als je kindje wat groter en zwaarder word kan je de schouderbanden ook vastmaken aan het rugpand.

Snel Huren ga naar de webshop. De oudere nog prima versie van Limas is te koop voor € 65,00

Draagzak Stokke Limas Plus
Stokke Limas, Plus
 • Voor baby’s en peuters maat 62-104
 • Buikdragen
 • Rugdragen

De Stokke Limas Plus is van draagdoekenstof gemaakt, dat maakt hem heerlijk soepel. Deze Plus kan van broekmaat 62 tot broekmaat 104. Door de verstelbaarheid van de tailleband kan je deze draagzak precies mee laten groeien met je kindje. De Plus is een half buckle draagzak, een gesp op de heupband en schouderbanden die je moet knopen. Doordat deze drager gemaakt is van draagdoekenstof vormt hij zich mooi om je kindje heen. De verstelbaarheid van de draagzak zit hem in de heupband. De schouderbanden zijn, als je gaat rugdragen op te vullen met de losse vullingen. Maar je blijft de optie houden om de stof uit te spreiden over je schouders. De draagzak heeft een stevige heupband; dit voelt extra comfortabel aan voor degene die draagt.

Snel Huren ga naar de webshop

Draagzak-Tula-standaard
Tula standaard
 • maat 56-74/80 met insert
 • maat 74/80-92 zonder insert
 • Buikdragen en rugdragen

De Tula baby is een draagzak met een vast canvas rugpand. Voor baby’tjes vanaf maat 56 gebruik je een ‘baby-insert’ waarmee je de drager verkleint. Heeft je kindje maat 74 of groter, dan is dit niet meer nodig. De babyversie is geschikt voor kinderen tot maat 86/92; daarna kun je kiezen voor de toddlerversie. De heupband en de schouderbanden van deze draagzak zijn voorzien van clips. De schouderbanden kun je op twee plaatsen verstellen. De drager is voorzien van een slaapkapje. Tula levert ook verbreders. Die schuif je over de heupband en maak je aan de schouderband vast zodat je de drager nog langer kunt gebruiken.

Snel Huren ga naar de webshop en te koop voor € 45,00 met insert

Draagzak Tula Explore
Tula Explore
 • voor baby’s: 56-86
 • Buikdragen en rugdragen

TULA EXPLORE BABY DRAAGZAK INNOVATIEF RUGPAND
In een Tula draagzak krijgt je kindje altijd voldoende ondersteuning. Het innovatieve van de Tula Explore is het handige knopen systeem in het rugpand. Dit zorgt ervoor dat je de draagzak makkelijk aanpast aan de grootte van je kindje. Welke positie je ook kiest, je kindje zit altijd in de natuurlijke M-houding. Broekmaat 56 – 86/92

JE BABY NAAR VOREN DRAGEN IN DE TULA EXPLORE
Wil je je baby de wereld laten ontdekken vanuit de draagzak? In de Tula Explore is het mogelijk om je baby naar voren te dragen. Doe dit alleen als je baby zelfstandig rechtop kan zitten en het hoofdje goed recht kan houden. Zorg er ook voor dat het kinnetje vrij is van de bovenkant van het rugpand van de draagzak. Naar voren dragen wordt geadviseerd voor kindjes tussen de 5,8 kg en 10 kg. Let op overprikkeling, draag je baby alleen gedurende korte periodes naar voren en laat je kindje niet slapen in deze positie.

De drager is voorzien van een slaapkapje. Tula levert ook verbreders. Die schuif je over de heupband en maak je aan de schouderband vast zodat je de drager nog langer kunt gebruiken.

Snel Huren ga naar de webshop

Draagzak Twist 2
Twist, Yaro Geo Contra Navy
 • Voor baby en grotere kindjes: maat 56-116
 • Buikdragen
 • Rugdragen

De Twist is een bijzondere draagzak, deze is gemaakt van draagdoekenstof. Hierdoor is ie fijn stevig en toch zacht van stof. De heupband kan je twisten (de naam zegt het al) en zo kan je de hoogte van het rugpand bepalen, passend bij de broekmaat van jouw kindje. De gespen kunnen bij een klein kindje vanuit de heupband komen en als je kindje groter groeit komen ze vanuit het rugpand. Dit doet iets op de drukverdeling van de draagzak op je rug en schouders. Hierdoor is de verdeling fijner als het gewicht van je kindje toeneemt.

Snel Huren ga naar de webshop en te koop voor € 85,00

Draagzak Yaro Hug
Yaro Hug
 • Voor baby en grotere kindjes: maat 56-104
 • Buikdragen
 • Rugdragen

De Yaro Hug draagzak is een innovatieve one size fits all draagzak, een all-in-one oplossing voor jou gehele draagperiode en gemaakt van draagdoekenstof. De Yaro Hug is geschikt voor de ouders en verzorgers van verschillende posturen en geschikt voor baby’s vanaf broekmaat 56 tot 104, ongeveer vanaf de geboorte tot de leeftijd van ca. 3 jaar.

Snel Huren ga naar de webshop en te koop voor € 75,00

Draagzak Yaro Flex Meh Dia Toddler
Yaro Flex
 • Voor baby maat 56 – 80/86
 • Voor Toddler maat 74/80 – 98
 • Buikdragen
 • Rugdragen


De Yaro Flex  Carrieris een draagzak die je zelf in elkaar zet als je hem hebt ontvangen! Het voordeel van zo’n FLEXibele draagzak is dat je hem naar wens kunt samenstellen. Je kiest dus een patroontje wat jij mooi vindt én je kiest voor schouderbanden om te knopen óf om te klikken. Oftewel je maakt er een ‘half-buckle’ of een ‘full-buckle van’. Vanaf baby maat 56 – 80/86 en toddler maat 74/80 – 98 past jouw kindje in deze draagzak en wordt zijn gewicht evenredig over je bovenlichaam verdeeld. Omdat het rugpand van Yaro draagdoekenstof is gemaakt is de drager soepel en vormt zicht mooi om het lichaam van je kind. Met deze draagzak is optimaal draagcomfort voor vrijwel iedereen met elk postuur mogelijk. Een heerlijke draagzak voor kinderen tot 30 kg.

Na een draagconsult en aankoop: De Yaro Flex  Carrier is een draagzak die je zelf in elkaar zet als je hem hebt ontvangen! Je ontvangt namelijk een los rugpand, een losse heupband én losse schouderbanden. Het in elkaar zetten wijst zich vanzelf en natuurlijk zit er een gebruiksaanwijzing bij (in het Engels, met duidelijke foto’s).

Full-buckle draagzak
Zowel de heupband als de schouderbanden sluiten met gespen.
Je hebt de keuze uit 3 maten schouderbanden:

 • Maat S – Voor mensen tot 1,65 m.
 • Maat M – Voor mensen van 1,65 m. – 1,85 m.
 • Maat L –  Voor mensen vanaf 1,80 m.

Half-buckle draagzak
De heupband sluit met een gesp, de schouderbanden knoop je zelf. 
Je hoeft geen keuze te maken voor de maat, de banden zijn one size.

Snel Huren ga naar de webshop en te koop voor € 75,00

You cannot copy content of this page