Draagdoekconsult

Draagdoek Geweven

Een geweven draagdoek is de draagdoek met de meest veelzijdige mogelijkheden. Dragen op je buik, heup en rug is ermee mogelijk. Een geweven draagdoek neemt de vorm van jou en de baby dat gedragen word aan. Vormt als het ware om jullie heen. Met de juiste knooptechniek, geeft hij de perfecte gewichtsverdeling van de baby over het lichaam van degene die draagt. De rug en de nek van de baby worden bij juist gebruik van de knooptechniek goed ondersteund. Een geweven draagdoek kan vanaf geboorte tot aan ver in de peutertijd. De buikdraag-knoop is 1 doekbaan over de rug van de baby.

Hierdoor is een geweven draagdoek (over het algemeen) een stuk koeler dan een rekbare draagdoek (hierbij zitten er meerdere doekbanen over de rug van de baby).

Draagdoek Rekbaar

Draagdoek With a Touch of Rose Olive

Een rekbare draagdoek is gemaakt van tricot of bamboe stof. Het voordeel hiervan is dat de draagdoek heerlijk zacht is en heel fijn aanvoelt voor een pasgeboren baby. Door de soepele en comfortabele stof vormt de draagdoek zich heel makkelijk om jullie heen. Deze draagdoek kan je om doen zonder dat je baby erin zit, voorknopen. Je kan er de hele dag mee rondlopen, ook zonder baby.

In een draagdoekconsult leer ik je een-op-een hoe je de draagdoek het best knoopt en op de juiste manier gebruikt. Afhankelijk van hoe jij gaat dragen oefenen we een buik- of rugdraagknoop. We oefenen het knopen met een draagpop. Je kindje heeft rust tijdens het leren knopen.

Pas wanneer we alles goed doorgenomen hebben tijdens het draagdoekconsult nemen we de tijd om met je kindje erbij de knoop en het dragen te oefenen.

  • Locatie: bij jou thuis
  • Duur: Individueel 1 ½ tot 2 uur, ouderpaar 2 tot 2½ uur
  • Draagconsult tarieven en reiskosten
  • Parkeerkosten indien van toepassing
  • Een buikdraagconsult is ook digitaal mogelijk
  • Onder Huren kun je zien welke van welke merken ik draagdoeken aanbiedt.
  • Wil je een afspraak maken, neem dan contact met me op.
  • These consultations are also possible in English

You cannot copy content of this page