Draagzakconsult

Draagzak (SSC)

Draagzak-Isara

De draagzak (Soft Structure Carrier) is een baby of peuterdraagzak die al voorgevormd is, maar geen verhard rugpand heeft. Deze wordt ook wel drager of draagzak genoemd. De draagzak hoeft niet om je heen geknoopt te worden (zoals een lange rekbare of geweven draagdoek). Een draagzak bestaat uit een vierkantig rugpand, een tailleband en 2 schouderbanden bijna allemaal te bevestigen met gespen. Je hebt hierin ook nog een subgroep, half met gespen en helemaal met gespen. Sommige merken met draagzakken hebben alleen op de tailleband een gesp en dan mogen de schouderbanden nog geknoopt worden.

Subgroepen

Binnen de groep draagzakken heb je verschillende subgroepen. Deze zijn onder te verdelen in Babydraagzakken, Peuterdraagzakken en Kleuterdraagzakken. Een draagzak groeit een tijdje met je kindje mee, de draagzakken gaan van broekmaat (van je kindje) X naar broekmaat Y. Sommige draagzakken zijn verstelbaar waardoor je er vanaf geboorte mee kan dragen tot aan het eerste jaar van je kindje (afhankelijk van hoe snel je kindje groeit en hoe lang de benen zijn).

Het dragen met een draagzak is zeer persoonlijk. Wat bij de één geweldig goed, lekker en mooi zit, kan bij en ander helemaal niet goed, mooi of lekker zitten. Het is dan ook heel belangrijk en handig dat je een draagzak past en uitprobeert voordat je tot aanschaf over gaat.

Tijdens dit een-op-een draagzakconsult laat ik je kennismaken met verschillende babydragers. Het is heel belangrijk hier goed de tijd voor te nemen, om echt te ervaren en te voelen hoe een drager bij jou zit; wat bij de een heel prettig zit, vindt de ander helemaal niet fijn.

We oefenen, passen en ervaren de babydragers met een draagpop. Pas wanneer we tijdens het draagzakconsult een drager gevonden hebben die voor jou prettig aanvoelt en die bij je past, gaan we oefenen met je kindje. We overhaasten niets.

  • Locatie: bij jou thuis
  • Duur: Individueel ruim 1 -1½ uur, ouderpaar ruim 1½ uur
  • Draagconsult tarieven en Reiskosten
  • Parkeerkosten indien van toepassing
  • Onder Huren kun je zien van welke merken ik draagzakken aanbiedt.
  • Wil je een afspraak maken, neem dan contact met me op.
  • This consultation is also possible in English

You cannot copy content of this page