Draagreisjes

Het is mogelijk om verschillende draagzakken en draagdoeken te testen. Daar probeer ik zoveel mogelijk aan mee te doen. Zo hou ik de markt in de gaten en hoef ik niet alles meteen aan te schaffen en dan tot een conclusie te komen. Hieronder staan de reizen waar ik aan meegedaan heb en mijn conclusies. Let op deze zijn persoonlijk en kunnen voor jou heel anders zijn.

Manduca Twist

Naam Twist, ontvangen via IkDraag.nl
Maat & type 50-80 half buckle draagzak
Gepast met draagpop 44, 48, 56, 68
Wat gelijk opviel was de doos, die is klein! Dat maakte mijn nieuwsgierigheid alleen maar groter, zo klein, daar kan toch geen groot kindje in?
Ik ben heel blij dat ik de Twist heb mogen passen, wat een fijne kleine draagzak. Het rugpand en de schouderbanden zijn van draagdoekenstof gemaakt en voelen (nu nog wat stug) maar na het wassen zacht aan. Dat geeft een soepel effect. Het rugpand kan je makkelijk verstellen in hoogte en in breedte. Hier hoef je het boekje niet voor te lezen, hier hou ik van. Zelf met de draagzak ontdekken hoe het werkt. Alle draagpoppen mogen erin, want we zijn benieuwd tot hoever deze kan. Zoals je op de foto’s kan zien, word de draagpop in de draagzak steeds groter. Dat geeft vele mogelijkheden. De soepelheid van de schouderbanden geeft een fijne druk op mijn rug en als het net niet lekker zit, kan je dit gemakkelijk aanpassen. Ik ben voor! De laatste foto is dan ook mijn eigen, inmiddels is deze draagzak toegevoegd aan mijn draagzakken collectie.

Draagreis Ik Draag Manduca Twist

Tries Wrapconversions Review

Naam Tries Maisaa, Tries Pelicano, Tries Yaro
Maat & type Maisaa 50 – 74 full buckle schortdrager, Pelicano 56 – 80/86 halfbuckle schortdrager, Yaro 86 – 104 full buckle schortdrager met ringwaist
Gepast met pop in maat 48, 56, 66 & 76
Bevindingen:
Deze draagzakken zijn gemaakt door Tries, het zijn allemaal wrapconversions. De details zijn echt super en leuk om te zien. Kleurverloop die overloopt en patronen die op elkaar aansluiten, heerlijk. En de schouderband toepassing, groter of kleiner en zitten blijven is geweldig.  
De Maisaa en de Pelicano zijn net onder de naaimachine uit gekomen en voelen dus ook echt nog als nieuw. De Yaro is al eerder op een reis geweest en is heerlijk soepel en zacht. Die andere 2 hebben die potentie ook.
Mijn figuur is gemiddeld, maat 40/42. Ik ben niet lang, 1,65m. Alle draagzakken passen bij mij prima.  Ik heb de draagzakken allemaal gepast met draagpoppen. Is voor mij een hele mooie reverentie, deze ken ik erg goed en geeft mij een heel mooi beeld. De draagpoppen maten zijn te vergelijken met de broekmaten van de kinderen. Ik heb draagpoppen in de maten 48 cm, 50 cm, 56 cm, 66/68 cm & 74/80 cm.
Maisaa paste met de 48, 50, 56 & 66 daarna was het eigenlijk al bijna geen knie tot knie ondersteuning meer.
Pelicano paste met de 56, 66 en de 74 draagpop.
Yaro past met de 80 pop en een kindje 80/86, grotere poppen heb ik helaas niet, maar ben er zeker van dat het goede ondersteuning geeft tot maat 104.
Er komt nog een Tries mijn kant op en ik kan niet wachten om die uit te proberen.

Lennylamb Pre school Review

Maat 86/92 – 128
Type full buckle
Gepast met eigen kind in maat 134 en laten passen door Sylvia en J in maat 86
Bevindingen: Ik heb de draagzak gepast met mijn dochter in maat 134 en die paste er nog net in met haar lange bovenbenen. Zat goed en comfortabel. Zo fijn, dat ik m gelijk heb aangeschaft voor mijn draagzakken collectie. Maat 134 is wel de maximale max, want heel veel ondersteuning had dochterlief niet meer, maar dat hoeft op deze leeftijd ook niet meer.

Sylvia: Mooie intense kleuren en gaaf dat Jaguar hoofd zo op het rugpand! Bij het afstellen aan de binnenzijde van de tailleband zit een handige constructie om de maat van het rugpand aan te passen op de beenlengte van je kind. Mijn zoontje is bijna 21 maanden en 87cm, ik heb de tailleband afgesteld op 1-2 jaar en dat zat gelijk wel goed. Je moet wel het kontje echt goed in het rugpand scheppen, anders komen de knieën niet mooi bij de verdikte stukken voor extra comfort in de knieholte uit. Het rugpand blijft dan wel vrij breed, wat gunstig is naarmate je kindje groter wordt, maar voor een dreumes van net 1 zal dit nog wel echt te groot zijn (tenzij je een hele grote dreumes hebt). Eigenlijk vond ik het rugpand voor mijn zoontje nog te groot nu, hij hing nu echt meer aan zijn knieën, dan dat het rugpand mede ondersteuning gaf aan de M-houding. Voor even 5 minuutjes niet zo erg, maar voor langere stukken nu nog niet geschikt. Wel een mooi en makkelijk systeem. Voor de borstvoeders onder ons, erg fijn dat de schouderbanden bovenop het rugpand ook aangetrokken kunnen worden. Als je dit standaard doet, kun je deze laten vieren als je gaat voeden en weer strakker doen als je klaar bent met voeden, ideaal. Gelukkig hebben de meeste draagzakken dit tegenwoordig wel, maar zeker niet allemaal. De gesp aan de tailleband is stevig en goed met 1 hand te openen, maar zeker niet door een kind, dus daarmee ook veilig. Het rugpand is korter te maken met gespen, ook fijn. Toch vraag ik me af of het rugpand lang genoeg zal zijn voor mijn zoontje als hij 4 is. Ik ben dus benieuwd naar de ervaringen van de dragers met 4-jarige kindjes. Ow, en niet onbelangrijk. Ik heb een hele smalle taille (62 cm), maar gelukkig hebben ze bij deze preschool (i.t.t. LennyUp) de tailleband stof niet te breed gemaakt. Ik pas deze tailleband dus ook goed om en kan deze goed strak genoeg trekken en heb dan zelfs nog ruimte over. Dit is echt een dikke plus voor mij, want er zijn veel dragers die veel te breed zijn om nog strak te kunnen trekken.

Lennylamb Hybrid Review

Maat 50 – 80/86
Type Half buckle
Gepast met pop in maat 56 en 74
Bevindingen: De tailleband zacht en soepel en toch ondersteuning. Als je een brede mama bent loop je de kans dat de tailleband net niet helemaal mooi aansluit.
De schouderbanden kan je uitspreiden en daarmee kan je zelf bepalen waar ze je het meeste steun geven. Op verschillende geprobeerd en gepast, en deze draagzak is goed te vormen naar wat ik ermee wilde doen. Heel meewerkend en gemakkelijk te verstellen, passend voor jou kindje.

FidellaFlyclick Toddler Review

Kleur Chevron Walnut
Type mei tai half buckle
Maat 74 – 104
Gepast met pop in maat 80
Bevindingen:
Gewichtsverdeling is ook heel fijn, draagt heel licht.
De tailleband voelt zacht aan en geeft mij goede steun, vraag me wel af hoe dit zal zijn met een groter en nog zwaarder kind. Op mijn buik draagt de draagzak comfortabel en is de draagzak goed vormbaar om me heen. De schouderbanden kan je uitspreiden en daarmee kan je zelf bepalen waar ze je het meeste steun geven. Zowel op de buik als op de rug zit de draagzak prettig. Er zijn geen bijzonderheden voor mij, het is een allround draagzak.

Everysling Review

Ik heb hier een testreis van Everysling. Zij maken mooie draagdoeken en draagzakken. Deze ronde is er een dikke draagdoek in een maat 5, een meh dai en een full buckle op reis. Ik was een van de 4 die deze mooie producten mocht voelen, passen en ervaren.

De draagdoek voelt zwaar aan, het is een best dikke draagdoek. Daar moet je van houden en met grotere kindjes is het ook zeker heerlijk. Ik ben zelf meer van de gemiddelde doek. Maar ik kan met deze prima een FWCC doen met de draagpop zonder dat ik heel veel moeite moet doen om aan te spannen en te knopen. De kleuren zijn geweldig!

De meh dai zit heerlijk, op mijn buik. Alsof ik een veertje aan heb. Ik hou van bredere banden en zachte opvulling. Als ik de meh dai naar mijn rug breng merk ik dat de gevulde banden me toch iets te lang doorlopen. Dat is jammer. De lange staarten zitten me dan ook iets in de weg, want waar laat ik dat allemaal. Voor buikdragen was het juist wel weer fijn. Zeker als je kindje wat groter word, kan je mooi gebruik maken van de extra stof voor ondersteuning.

Wat wel nog opviel is het zakje. Geweldige regenboogrits (ik ben dol op dit soort details). Maar het zakje zit verkeerd om…. Dat maakt het weer lastiger in gebruik, zeker als je je spullen er los indoet, ik hoor de muntjes nu al rinkelen over de grond…

De full buckle kan je goed klein maken, dat is mooi voor kleinere kindje. Wel ben ik bang dat ze te ver erin kunnen (weg)zakken. De gespen zitten onder de beentjes van de baby. Daar ik dit een goed idee vind, want de bevestiging hiervan groeit heel goed met je mee. Ben ik toch bang dat de baby dit niet altijd even prettig gaat vinden…. Het naspannen  (bij buikdragen) van de draagzak vanaf de schouderbanden is lastig, daar kan je bijna niet bij. En als je kracht verlies hebt in je handen is naar boven toe aantrekken ook een uitdaging. Verder vind ik de heupband heerlijk zacht en toch stevig. Daar hou ik van!

Kinderhop Review

Multi soft baby carrier Een verstelbare drager die vanaf de geboorte te gebruiken is tot ongeveer maat 86. Verkleinen gaat door middel van aantrekkoordjes die je moet knopen. Het is een fullbuckle carrier waarbij de schouderbanden als rugzakbanden en gekruist gebruikt kunnen worden. 

Een redelijk toegankelijke drager in draagdoekstof. De banden kan je op meerdere manieren strakker trekken, dit kan verwarrend zijn of dat je net de verkeerde kant ruimte hebt gegeven. Je moet van te voren opletten dat je de zwarte band goed verdeeld.

Een groot nadeel: de buikband sluit bij een vollere buik niet aan op de buik. De band gaat door het verkleinen wijken en biedt geen steun meer. Zodra je hem iets groter kan zetten (maat 62/68) gaat het wel aansluiten. Bij alles verkleinen houd je stof op de rug over. De vraag is of ouders weten hoe ze dit kunnen weg werken, of dat ze de losse stof laten zitten.

Multi grow carrier Ook dit is een verstelbare drager. Te gebruiken vanaf ongeveer maat 68/74, vier/vijf maanden. Verschil met de multisoft is dat je de onderkant van de stof verstelt met klittenband. De stof glijdt hierdoor gelijkmatig over de band heen en de band zal hierdoor niet wijken. De lengte van het lijfje verstel je ook door het strakker trekken van banden. Hierdoor is hij fijner dan de multisoft.

Nadelen van deze drager: stof sluit aan bovenkant niet goed aan om nek/schouders van je peuter. Ook vonden we allemaal de drager bij buikdragen goed zitten. Bij rugdragen waren de banden te dik onder de oksel om comfortabel te zitten. 

You cannot copy content of this page