Draagdoek of draagzak kiezen, een persoonlijke keuze

Waarom een draagconsult? Het is belangrijk om te ontdekken welke draagdoek, draagzak of ringsling het meest geschikt is voor jou en in jouw situatie. Een babydrager die voor de een heel prettig is vindt een ander helemaal niet fijn. Neem dus echt de tijd om te kiezen en laat je goed voorlichten door een draagconsulent.

Dragen geeft Plezier geeft een draagconsult graag bij je thuis. Zo kun je in alle rust, in je vertrouwde omgeving, leren een draagdoek te knopen, of een draagzak uitproberen en ervaren wat bij je past. Heb je nog geen draagdoek of draagzak tot je beschikking, dan kun je er een van mij gebruiken.

Speciale situaties

Heeft je kindje extra aandacht nodig, bijvoorbeeld vanwege downsyndroom, spieren die nog niet optimaal werken, prematuur geboren, klompvoetjes, epilepsie of heupdysplasie?
Zijn er speciale omstandigheden bij jou, degene die de baby of peuter gaat dragen?
Wij zoeken samen uit of en hoe je dit kindje het best kunt dragen in een draagzak of draagdoek. Dit doen we altijd in overleg met je arts.

Hoe hou je een draagpop vast

Draagpop

Het aanleren van een knoop of het juist afstellen van een draagzak is een intensief proces. We oefenen daarom tijdens een draagconsult met een draagpop en niet met je kindje. De draagpop waar we mee oefenen is bijna gelijk aan een echte baby qua maat en gewicht. Met deze oefenpop gaan we om alsof het een echte baby is, voorzichtig en zorgvuldig, zie foto.
Aan het eind van het consult kijken we pas hoe het dragen gaat met je baby. We overhaasten niets.

Praktische afspraken

Natuurlijk wil je zoveel mogelijk profijt hebben van je consult. Lees onder Algemene voorwaarden hoe we hier samen voor zorgen.

Kosten van het consult

Niet alle vragen zijn zo maar ineen te stellen of onder een ‘pakket’ te hangen. Daarom heb ik geen pakketprijzen. Lekker overzichtelijk en het maakt niet uit welke vraag/vragen je hebt. Het is allemaal dezelfde prijs, je betaald de consulttijd.
Kosten voor een draagconsult is € 12,50 per begonnen kwartier/€ 50 per uur exclusief reiskosten. Een consult wordt altijd met een minimum van 30 minuten berekend (starttarief).

De duur van een consult is heel verschillend, het afhankelijk van je vraagstelling. Dit is de reden dat het consult berekend word per kwartier. We houden samen de consult duur in de gaten. Achteraf ontvang je de factuur, en de bijbehorende gegevens om het over te maken, het is NIET mogelijk om contant te betalen. Bij elk consult staat een inschatting van tijdsduur. Het gaat hier om een inschatting en is niet bindend, dat is de tijd die we daadwerkelijk bezig/aanwezig zijn. De prijs is exclusief reiskosten, binnen Houten reken ik geen reiskosten, woon je buiten Houten reken ik reiskosten van deur tot deur, de daadwerkelijk gereden kilometers.

Huren

Wil je een draagzak, draagdoek of andere ringsling uitproberen? Bij Dragen geeft Plezier heb je ruime keus uit babydragers om te huren, voor een korte of langere periode. Het kan al vanaf een week!

Na het consult

Heb je na het consult nog vragen? Tot drie weken erna kun je me benaderen, even navragen hoe we het ook alweer besproken hebben.
En ik hoor natuurlijk graag hoe het met jou en je baby is, en hoe het dragen gaat.
Contact met me opnemen kan telefonisch, via e-mail, Facebook of via WhatsApp.

Individueel of samen

Een gewoon consult is individueel; zo krijg jij alle aandacht.
Wil je samen met je partner, een vriendin of iemand anders een consult krijgen?
Of wil je met een groepje, bijvoorbeeld collega’s of vriendinnen, een workshop volgen om te ervaren welke mogelijkheden er zijn? Ik geef consulten en workshops op maat. Kijk bij Consulten en workshops voor de verschillende mogelijkheden en kies je consult!

You cannot copy content of this page