Lockdown Covid

Lockdown

Het is vandaag 15 december 2020 en we hebben gisteren voor de 2e keer gehoord dat Nederland op slot gaat. Al hebben we dit in maart 2020 ook al meegemaakt, is het toch een schok.

  • Een schok omdat mijn kinderen nu hun kerstdiner moeten missen;
  • Mijn dochter haar boekenbeurt niet kan doen ín de klas. Dat is voor haar heel belangrijk;
  • Dat er straks weer mama-juf verwacht word van mij, iets waar ik dus nu al tegenop kan zien;
  • Mijn man de komende tijd nog steeds op onze zolderkamer zit te werken, tegen een beeld scherm praat enzo. Dit doet iets met een mens;
  • Mijn zoon zijn verrijkingsklas-lessen moet missen, het gewone schoolwerk daagt hem nét niet genoeg uit;

En ik?
Ik ben bang, bang voor de dingen die komen gaan. Vraag me af waarom het voor andere mensen zó moeilijk is om zich aan de richtlijnen te houden. Waarom mag ik mijn Draagwerkzaamheden niet meer uitvoeren, omdat andere mensen zó nodig moeten gaan winkelen voor de lol….
Hoor ik je nu denken, “zij zal zich er ook niet aan houden?” Ja dat doe ik wél. Ik heb zojuist alle afspraken (die paar die ik nog had) uit mijn agenda geveegd en ben vanaf maart bijna 20 uur per dag thuis/binnen en niet onder de mensen. Deze lockdown, net als de vorige, doet iets met mensen. Mijn vraag aan jou, hou je eraan.

En nu?
Tja en nu? Die vind ik moeilijk. Ik merk dat vooruit kijken en vooruit plannen echt bij mij past en hoort. Maar heel veel verder dan 19 januari 2021 word hem even niet. Wat voor jaar gaan we tegemoet…. Afgelopen jaar hadden we zoveel leuke en mooie dingen staan. Die zouden komend jaar wel eens plaats kunnen vinden, maar of het echt gaat gebeuren, we moeten het afwachten en gaan ervaren.
Zelf ben ik veel liever bezig om de laatste eindjes af te maken zodat ik met rust de vervroegde kerstvakantie in kan morgen.

2021
Dit word met dit begin al een ander jaar dan alle andere. Tijd gaat ons vertellen welke toekomst er voor ons is. Kan ik jullie blijven leren dragen, of mogen we straks alleen nog maar zwaaien naar elkaar en moeten ouders het zelf uitzoeken. Dat idee vind ik heel zwaar, er zijn al zoveel ouders geweest die ik heb geholpen en dat wil ik blijven doen. Ik gun het elke ouder om zijn of haar kindje dicht bij zich te mogen dragen. Heerlijk knus, gezellig, warm en samen. Samen om de wereld te ontdekken.

Online
Ik ben en blijf bereikbaar, heb je een vraag, stel ze! Neem contact met me op

Stay Home en Stay Safe

You cannot copy content of this page