Ringslingconsult

De Ringsling

Ringsling-Girasol-Azerfan

De ringsling is je grootste vijand of je grootste vriend. Het is in het begin echt even wennen met hoogte van de ringen en het aanspannen van de draagdoekenstof. Maar eenmaal goed aangeleerd is het een echt fijne manier van dragen. Een ringsling is ideaal voor de kleine stukjes en met kinderen die al graag zelf een stukje lopen maar nog niet alles. Deze ringsling is erg makkelijk mee te nemen in je tas of als sjaal. Met een ringsling draag je je kindje op je heup, erg handig met nieuws- en leergierige kindjes. Door op je heup te dragen kan je kindje gemakkelijk rondkijken. Mocht je kindje toch moe worden, kan het zijn of haar hoofdje lekker tegen je aan leggen om te slapen. De goede en juiste ondersteuning blijft bestaan op deze manier.

Een ringsling is altijd gemaakt van draagdoekenstof en draag je over 1 schouder. Het is een stuk stof variërend van minimaal 1.70 tot 2m eindigt 2 gegoten ringen. Om een ringsling te gaan gebruiken doe je de stof door de ringen en daarna aan trekken. Zo creëer je op een snelle manier een mooie houding voor je kindje of op je buik of op je heup. Een ringsling heeft geen lastige knooptechnieken en je kindje zit al snel in de juiste en ideale houding. Je draagt op één schouder en tegengestelde heup wordt het gewicht minder symmetrisch verdeeld. Maar omdat de stof (net als bij een draagdoek) helemaal om je heen zit, voelt een ringsling niet zwaar aan en draagt het comfortabel voor mama en kindje.

Let op: je draagt een ringsling a-symmetrisch, ouders met rug- en/of bekkenklachten en ouders die een kindje langere tijd achter elkaar willen dragen raad ik aan om te kijken naar een draagsysteem die het gewicht evenredig verdeeld over de beide schouders.

Tijdens het een-op-een ringslingconsult nemen we samen door hoe je een ringsling goed in de ringen doet.

We oefenen met een draagpop hoe de ringsling het beste zit, hoe je een ringsling aanspant en hoe je hem gebruikt. Aan het einde van het ringslingconsult proberen we het dragen uit met je kindje, maar dat doen we niet te snel.

  • Locatie: bij jou thuis
  • Duur: Individueel 45-60 minuten, ouderpaar 1 tot 1½ uur
  • Draagconsult tarieven en Reiskosten
  • Parkeerkosten indien van toepassing
  • Dit consult is ook digitaal mogelijk
  • Onder Huren kun je zien van welke merken ik ringslings aanbiedt.
  • Wil je een afspraak maken, neem dan contact met me op.
  • This consultation is also possible in English

You cannot copy content of this page