Tweeling draagconsult

Je verwacht een tweeling of je tweeling is al geboren. Gefeliciteerd!

Na heerlijk 9 maanden in mama’s buik te hebben gezeten, hebben baby’s veel aan intiem contact met hun ouders. Veelal worden tweelingen vroeger geboren dan de 9 maanden zwangerschap. Hierdoor is de behoefte vele malen groter bij tweelingen. Dragen is de oplossing! Zeker als ze tegelijk bij je willen zijn, darmkrampjes hebben of huilen?
Alleen, hoe dan?! Dit kan op verschillende manieren.

 1. Verdelen, ieder één kindje: elke ouder draagt 1 kindje in een draagdoek, draagzak of ringsling. Of als er één ouder in de buurt is om-en-om.
 2. 2 kindjes tegelijk: pas geboren baby’s kan je ook samen in een draagdoek dragen. Een geweven draagdoek is hiervoor handig en het kan op verschillende manieren.
 3. Tweeling draagzak: Er zijn verschillende tweeling zakken. De Minimonkey Twin, Mesh en Denim. Zo kan je beide kindjes tegelijk op je heupen dragen. Kunnen ze beide genieten van jou nabijheid.
 4. Buik- en Rugdragen: Als je kindjes groter worden is het niet altijd even handig/comfortabel om ze tegelijk op je heupen te hebben. Dan kan ook kiezen voor buik- en rugdragen.
  • Draagdoek: één kindje gaat op je buik, één kindje gaat op je rug. Zelfde draagdoek of 2 losse draagdoeken
  • Draagzak: Als je kindje(s) zelfstandig van lig naar zit kan is het mogelijk om ze in een draagzak op je rug én buik te dragen.
  • Beide: een combinatie van een draagzak op je buik en een draagdoek op je rug, of andersom, is ook mogelijk.

In een Tweelingconsult leer ik je een-op-een hoe je jouw tweeling het beste draagt en op de juiste manier gebruik maakt van de benodigde materialen. Afhankelijk van hoe jij wil gaan dragen oefenen we het buik-, heup- en/of rugdragen. We oefenen de manier van dragen met draagpoppen. Je kindjes hebben rust tijdens het leren dragen.

Pas wanneer we alles goed doorgenomen hebben tijdens het consult nemen we de tijd om met je kindje erbij om het dragen te oefenen.

 • Locatie: bij jou thuis
 • Duur: Individueel 2 uur, ouderpaar 2 tot 2½ uur
 • Draagconsult tarieven en Reiskosten
 • Parkeerkosten indien van toepassing
 • Onder Huren kun je zien welke van welke merken ik draagdoeken aanbiedt.
 • Wil je een afspraak maken, neem dan contact met me op.

Dragen met een draagdoek

buik dragen met een geweven draagdoek

Geweven

Een geweven draagdoek is de draagdoek met de meest veelzijdige mogelijkheden. Dragen op je buik, heup en rug is ermee mogelijk. Een geweven draagdoek neemt de vorm van jou en de baby dat gedragen word aan. Vormt als het ware om jullie heen. Met de juiste knooptechniek, geeft hij de perfecte gewichtsverdeling van de baby over het lichaam van degene die draagt. De rug en de nek van de baby worden bij juist gebruik van de knooptechniek goed ondersteund. Een geweven draagdoek kan vanaf geboorte tot aan ver in de peutertijd. De buikdraag-knoop is 1 doekbaan over de rug van de baby.

Draagdoeken

Rekbaar

Een rekbare draagdoek is gemaakt van tricot of bamboe stof. Het voordeel hiervan is dat de draagdoek heerlijk zacht is en heel fijn aanvoelt voor een pasgeboren baby. Door de soepele en comfortabele stof vormt de draagdoek zich heel makkelijk om jullie heen. Deze draagdoek kan je om doen zonder dat je baby erin zit, voorknopen. Je kan er de hele dag mee rondlopen, ook zonder baby.

Draagdoeken

Draagdoek With a Touch of Rose Olive

Samen in een draagdoek

New born tweeling samen in een rekbare draagdoek op de buik
New born tweeling samen in een rekbare draagdoek op de buik
samen een tweeling dragen in een geweven draagdoek
samen een tweeling dragen in een geweven draagdoek
Tweeling samen in een draagdoek op de buik
Tweeling samen in een draagdoek op de buik

één op de buik, één op de rug

Tweeling dragen in 1 doek
Tweeling dragen in 1 doek
Tweeling dragen verschillende leeftijden Ruildoek
Tweeling dragen verschillende leeftijden
Tweeling dubbel dragen met 2 verschillende draagdoeken
Tweeling in 2 draagdoeken

Dragen met een draagzak

Draagzak Pure Baby Love Wrap and Go

Meh Dai & Half Buckle

Een Meh Dai is een geweven drager met een tailleband, rugpand en lange  schouderbanden. Je hoeft alleen de schouderbanden te knopen, waardoor je wel het comfort heb van een geweven draagdoek, maar niet het onhandige van die lange lap van een draagdoek. De tailleband sluit je met een gesp of knoopbanden. De Meh Dai groeit mee met je kindje en is in de meeste gevallen geschikt vanaf de geboorte (afhankelijk van  de broekmaat van je baby).

Draagzakken baby’s

Full Buckle

De full buckle draagzak (Soft Structure Carrier) is een baby of peuterdraagzak die al voorgevormd is, maar geen verhard rugpand heeft. Deze wordt ook wel drager of draagzak genoemd. De draagzak hoeft niet om je heen geknoopt te worden (zoals een lange rekbare of geweven draagdoek). Een draagzak bestaat uit een vierkantig rugpand, een tailleband en 2 schouderbanden bijna allemaal te bevestigen met gespen.

Draagzakken baby’s

Draagzak-Isara
Draagzak Minimonkey Twin Mesh

Minimonkey, Twin mesh

 • Voor baby’s: maat 56- 80
 • >Heupdragen

De manier om je pasgeboren tweeling te dragen. Met deze draagzak kan je ze allebei tegelijk (rechtop) elk op een heup dragen. Lekker knus en dichtbij, zonder dat ze elkaar echt in de weg zitten.

Deze mesh versie is geschikt voor baby’s vanaf maat 50/56 en is luchtig door het mesh. Dat maakt hem heerlijk in gebruik, met z’n 3en in een draagzak is lekker warm.

Minimonkey, Twin denim

 • Voor baby’s: maat 62- 86
 • Heupdragen

De manier om je pasgeboren tweeling te dragen. Met deze draagzak kan je ze allebei tegelijk (rechtop) elk op een heup dragen. Lekker knus en dichtbij, zonder dat ze elkaar echt in de weg zitten.

Deze denim versie is meer geschikt voor iets grotere baby’s, maar kan je daarom ook net iets langer mee door dragen.

Draagzak Minimonkey Twin Denim
Draagzak Twingo Tweeling voor en achter met pop

Twingo Tweeling draagzak

Voor baby’s vanaf broekmaat: 68-92

 • Buikdragen, rugdragen, heupdragen
 • 1 kindje, 2 kindjes
 • Als 1 draagzak en 2 losse draagzakken

Twingo Carrier: De tweeling draagzak die je verschillende opties geeft als je naast een draagdoek wat gemak wil. Er zijn verschillende mogelijkheden om te dragen:

1 ouder, 1 kindje1 ouder, 2 kindjes2 ouders, 2 kindjes
o   Heup
o   Buik
o   Rug
o   Buik en Rugo   Heup
o   Buik
o   Rug

Te huur via de huurshop Tweeling draagzak Twingo Carrier

Tweeling dubbel dragen draagzak van Zoedeloe

Twingo Tweeling draagzak

Voor baby’s vanaf broekmaat: 86-104/110

 • Buikdragen, rugdragen, heupdragen
 • 1 kindje, 2 kindjes
 • Als 1 draagzak en 2 losse draagzakken

Zoedeloe Carrier: De tweeling draagzak die je verschillende opties geeft als je naast een draagdoek wat gemak wil. Er zijn verschillende mogelijkheden om te dragen:

1 ouder, 1 kindje1 ouder, 2 kindjes2 ouders, 2 kindjes
o   Heup
o   Buik
o   Rug
o   Buik en Rugo   Heup
o   Buik
o   Rug

Te huur via de huurshop Tweeling draagzak Zoedeloe

Voor meer informatie over deze draagzakken kijk bij de Tweelingdraagzakken.

Ringsling

Ringsling-Girasol-Azerfan

Een ringsling is altijd gemaakt van draagdoekenstof en draag je over 1 schouder. Het is een stuk stof variërend van minimaal 1.70 tot 2m eindigt 2 gegoten ringen. Om een ringsling te gaan gebruiken doe je de stof door de ringen en daarna aan trekken. Zo creëer je op een snelle manier een mooie houding voor je kindje of op je buik of op je heup. Een ringsling heeft geen lastige knooptechnieken en je kindje zit al snel in de juiste en ideale houding. Je draagt op één schouder en tegengestelde heup wordt het gewicht minder symmetrisch verdeeld. Maar omdat de stof (net als bij een draagdoek) helemaal om je heen zit, voelt een ringsling niet zwaar aan en draagt het comfortabel voor mama en kindje.

Ringsling

You cannot copy content of this page