Wie ben ik

Draagconsulent Charlotte Stolker

Wil je weten wie er advies over draagdoeken en draagzakken geeft onder de naam Dragen geeft Plezier? Dat ben ik, draagconsulent Charlotte Stolker.

Mijn ervaring met dragen is begonnen bij mijn eigen twee kinderen. Het dragen van kinderen beviel mij zo goed dat ik er een opleiding over heb gevolgd. Ik wilde meer te weten komen over allerlei aspecten van het dragen, en anderen kunnen begeleiden die ook hun baby willen gaan dragen. Wil je weten wat ik de afgelopen jaren allemaal heb gedaan? Bekijk dan mijn DraagCV.

Mijn ervaring met het dragen van baby’s

Mijn oudste heb ik vanaf zijn babytijd veel op mijn buik gedragen, zo gezellig! Hij wilde graag bij mij zijn. Heerlijk om zo’n klein lijfje tegen me aan te hebben. Ik ben begonnen hem te dragen in een rekbare draagdoek. Later ben ik overgestapt naar een geweven draagdoek.

Toen mijn zoontje anderhalf jaar oud was moest ik door bekkenklachten helaas stoppen hem te dragen. Als ik toen geweten had wat ik nu weet…

Peuters en kleuters dragen

Toen ik zwanger was van mijn tweede kindje ben ik veel gaan nadenken en uitzoeken over het gebruiken van een draagdoek of draagzak, vooral uit praktisch oogpunt. Want ja, hoe pak je dat aan met een baby en peuter wanneer je de deur uitgaat?

Mijn dochter heb ik gedragen vanaf haar babytijd totdat ze drieënhalf jaar oud was. Ook nu ze kleuter is draag ik haar soms een tijdje, bijvoorbeeld wanneer we een dagje uit zijn, of wanneer ze erg moe of overprikkeld is.

Hoe ik haar draag? Op mijn buik, heup of rug, het maakt ons niet uit. We wisselen veel af en kijken per situatie wat er handig is. In het begin heb ik haar in een geweven draagdoek gedragen. Toen ze iets groter werd heb ik veel gebruikgemaakt van een ringsling. Ook nu gebruiken we die nog veel wanneer het fijn voor haar is om dicht bij mij te zijn.

Iedereen kan dragen

Ook mijn man doet mee aan het dragen van de kinderen. Een draagdoek vindt hij veel te ingewikkeld, hij gebruikt liever een draagzak. En onze kinderen? Die hebben allebei poppendraagzakken voor hun favoriete knuffel.

Zo zie je maar, dragen is voor iedereen!

Meer weten over op welke manieren jij kan dragen? Vraag mijn Keuzehulp e-book aan

You cannot copy content of this page