Bijzonder Consult

Bijzonder consult

Ik heb al verschillende soorten draagconsulten gedaan. Van draagzakken passen, naar een (betreffende) knoop aanleren, naar een ringsling uitleggen. Maar er zijn er een aantal die me altijd bij gaan blijven. Verschillende blinde mama’s het rugdragen uitleggen en deze mama:

In 2017 was ik aanwezig bij een Lazy Sunday, hier in de buurt. En daar kwam ze aanlopen mama P. Toen nog zwanger van haar eerste kindje. Ze kwam naar me toe, met 1 doel, meer informatie! We hebben een lange tijd staan praten en ze is naar huis gegaan met een mooie flyer van mij.

Een paar weken later had ik een e-mail van haar of ik kon komen. We gingen draagzakken passen, het knopen ging m niet worden. Ze was heel goed op de hoogte van haar eigen wil.

Dus zo gezegd zo gedaan, wij zijn gaan passen. We hadden met de Vereniging van Draagdoekconsulenten net een mooie scholingsdag gehad en daar had ik een draagzak gezien die maar niet uit mijn hoofd wilde.  Met alle informatie die deze mama mij gaf kwam ik steeds terug op díe draagzak, net die ene die ik (nog) niet had. Dat irriteerde me en ik heb deze heel snel besteld en ben bij deze mama terug gegaan. En jawel, mijn gevoel bleek terecht, dit was draagzak voor haar. We moesten heel even wachten tot haar kindje geboren was.

Toen de kleine er was kreeg ik een berichtje, wat een trotse mama en wat een mooi kindje. Of ik snel mee wilde kijken naar hoe de draagzak zat met de kleine meid erin. We hebben eerst de bevalling en de weken erna doorgenomen, dat was nogal wat…. Maar o wat deden mama en de kleine het goed, zo mooi om te zien en te horen. Wij zijn gaan passen met dé draagzak en mama en kleine meid waren blij. En dan zit (meestal) mijn werk erop. Mama en kleine gaan verder en dan groeien de kleintjes op.

Deze keer was het anders, deze keer kreeg ik na een jaar weer een berichtje van deze mama. Ze wilde graag leren rugdragen want dat liep echt veel makkelijker door de boomgraad dan met de kleine meid op haar buik. Zo gezegd, zo gedaan. Daar gingen alle draagzakken & draagpoppen in de auto en op naar mama P. Dit keer geen baby-draagzakken mee, maar toddler-draagzakken achterin. En natuurlijk de informatie van het vorige draagconsult en alle verkregen informatie die ik in de tussentijd gevonden en gekregen had.

Er deed zich iets moois voor. Dé draagzak, zat helemaal niet lekker op haar rug als dat ie op haar buik zat. Dat hadden we nog niet eerder meegemaakt. Dus opnieuw opzoek naar dé draagzak, want die boomgaard daar gingen ze toch echt in, met de hond elke dag.

Na een pasronde met de verschillende draagzakken is ook hier weer een mooie draagzak uit gekomen voor de dames. Na een aantal hele mooie draagfoto’s heen en weer, hebben ze weer heel veel draagplezier gehad. Mijn werk zat erop.

Anderhalf jaar later kreeg ik een mooie aankondiging, er kwam een 2e kindje. Whoehoe! Dat is leuk. Zodra deze kleine er is neemt ze weer contact op. De 2 kinderen schelen dan niet veel in leeftijd, dus mama wil heel graag heel snel haar handen vrij hebben voor beide kinderen. Ze heeft immers ervaring  met haar meisje. Dit keer neem ik vooral de draagzakken die ook al bij haar liggen mee en de draagpoppen natuurlijk. We gaan eerst weer even oefenen, want ook al heeft mama ervaring, een kleine baby is toch net weer even anders dan een bijna peuter. We nemen alle stappen weer door en daarna gaan we met de kleine man aan de gang. Ook na deze keer is mama er helemaal klaar voor en nu kunnen ze met z’n drieën de boomgaard door.

De kleine man groeit alleen heel anders dan zijn grote zus. Hij is binnen een mum van tijd groot en zwaar, te zwaar voor mama. Die al jaren last heeft van een schouderblessure. Dus weer een berichtje van mama naar mij. Dit keer hebben we eerst even gebeld, want Covid-19 was ook onze zorg.

We hebben alle voors en tegens doorgenomen en hebben samen besloten dat we een afspraak maken om te gaan kijken of kleine man al op mama haar rug kan. Dit was echt maatwerk! Ik kende mama al een hele tijd, we hebben alles goed bekeken en alle opties doorgenomen. Kleine man ging naar de rug, want dit was voor mama beter en kleine man kon het qua rompbalans ook.  Nogmaals alle stappen doorgenomen  met de draagpop en daarna met de kleine man samen aan de slag. Ook na dit draagconsult een aantal hele mooie draagfoto’s ontvangen. Daar kan ik dan extra van genieten, net als deze mama en haar draagkindjes. Ik vermoed dat dit echt de laatste keer was dat ik langs ging, maar dit is er wel eentje die me heel erg bij blijft.

PS: Elk draagconsult is me waardevol en blijft me bij, deze wilde ik graag met jullie delen.

You cannot copy content of this page