Babyzwemmen

(Baby)Zwemmen met 2 kids

Vanaf dat mijn kinderen 3 maanden oud waren ben ik gaan babyzwemmen. Eerst met J en daarna met J en H tegelijk.

Tegelijk zwemmen

Tegelijk, hoor ik je denken? Ja tegelijk. Doordat ik met J al zo vroeg ben gaan zwemmen en zijn liefde voor water, was J heel erg watervrij. Zo watervrij dat ik hem bijna zonder zwemdiploma wel vertrouwde in het water (nee dat heb ik niet gedaan). We hebben tijdens de zwangerschap van H geoefend met zwemmen met bandjes om en hoe hij op mijn rug kon zitten terwijl ik een bal of iets anders vast had. Toen H bijna 3 maanden was zijn we weer gaan zwemmen. Eerder is voor de hele kleintjes niet verstandig omdat ze hun warmte niet vast kunnen houden in het water….

Hoe dan?!

Heel vaak heb ik de vraag gekregen hoe doe je dat?? Zwemmen met 2 kinderen, dat is toch veel te lastig en onhandig. Nou nee ik vind van niet en vind ook dat ik dat op voorhand niet kon zeggen. Dat moet je eerst geprobeerd hebben. En dat hebben we gedaan! Wat hebben wij daar plezier van gehad. Het was elke week een feest om te gaan en even kwaliteitstijd in het water te hebben met de kinderen zowel samen als 1 op 1. Maar hoe deed ik het nou?!

Wagenbak van de kinderwagen

Ik nam H mee in de kinderwagen (daar kon ze dan in slapen op haar zij, i.p.v. in de Maxi-Cosi) en J lopend. J (toen bijna 3) kon zichzelf aan en uitkleden en deed zijn zwembroek aan terwijl ik me omkleedde. Daarna met kinderwagenbak met H erin, tas en handdoeken richting aankleedkussens bij het zwembad. Bij de aankleedkussens kleedde ik H om terwijl J in het peuterbad speelde. Ik kon hem prima zien en de regels waren hem goed duidelijk gemaakt van te voren. Als het tijd was voor de babyles gingen we met z’n drieën het diepe water in, J had dan zijn bandjes om. Hij dobberde naast, voor en achter me. Soms zat hij op mijn rug, maar meestal wilde hij zelf zwemmen. Na deze les ging ik met H douchen, voeden en aankleden. Legde haar in de kinderwagenbak, bij het raam voor de rust, te slapen en ging met J zijn peuterles volgen. Deze keer zwom hij zonder bandjes, want ja ik had hem vast of hij kon in het ondiepe zichzelf vermaken en meedoen. Na de les en het douchen haalden we H op en gingen onszelf dan aankleden.

Sjouwen, dat wel

Het was altijd sjouwen met die wagenbak, maar het was het meer dan waard. We hebben zo ontzettend veel plezier gehad en altijd veel gelachen. Als H straks 4 jaar word is het over en heb ik 6,5 jaar elke vrijdagochtend in het zwembad gezeten. Wat zal dat wennen worden en wat zal ik eens gaan doen met de tijd? Jullie helpen! Maar vertel eens, hebben jullie gezwommen met je baby(’s) en ook met meerdere tegelijk??

Vond je deze blog waardevol? Wil je ‘m dan delen in jouw netwerk op sociale media?

1 gedachte over “(Baby)Zwemmen met 2 kids”

  1. Met L vanaf dat hij 8 weken was, hij had genoeg spekvet om warm te blijven voor een half uurtje zwemmen. Komende zomer komt nummer 2 en is L inmiddels 3 dus ook wij zijn van plan met zijn drieën te gaan zwemmen. En precies zoals jij het gedaan hebt had ik het ook bedacht 😉

Reacties zijn gesloten.

You cannot copy content of this page