Wat doe je aan

Wat doe je je kindje aan in een draagdoek of drager

In de draagdoek of draagzak is het belangrijk dat je de temperatuur van je kindje goed in de gaten houdt. Jij als drager kan het heel snel warm hebben, terwijl je kindje het heel erg koud kan hebben op datzelfde moment. Als stelregel houden we meestal aan dat je je kindje een laag meer aangeeft dan dat jijzelf aan hebt. De draagdoek of draagzak is díe laag meer.

Handjes en voetjes zitten buiten de draagdoek of draagzak

Tijdens het dragen van je kindje met koud weer moet je extra goed opletten met de handjes en de voetjes. Deze zitten buiten de draagdoek of drager en zijn dan sneller koud. Met extreme kou draag je je kindje bij voorkeur onder je jas. Hou wel rekening met de verse lucht die er onder je jas kan komen. De rits van je jas gaat niet over het hoofdje heen, dit benadeeld de houding en de bewegingsvrijheid en is slecht voor de nek van je kindje. Laat het hoofdje in de buitenlucht om voldoende zuurstof te kunnen krijgen.

Bij warm weer

Bij heel warm weer let je op andere dingen. Bescherm je huid. Smeer je goed in en let daarbij ook goed op de delen van je kindje die niet in de draagdoek of drager ‘verstopt’ zitten. Denk aan armen, benen, voeten, hoofd en nek die worden direct blootgesteld aan de zon. Smeer die goed in met zonnebrand en laat het goed intrekken. Er is ook een zonnebrand die niet vlekt op je draagdoek of drager, la roche posay

Denk bij warmte en zon extra aan het bolletje van je kindje. Het is prettig om een petje/hoedje te hebben die de nek beschermd en het gezichtje ook uit de zon houdt. Je kan deze met een handige klip vast maken aan je draagdoek of drager, zo raak je deze niet kwijt en als het valt is hij nooit ver 😉

En jij dan?!

Vergeet jezelf niet tijdens het dragen met deze warme dagen. Drink voldoende en geef je kleine ook voldoende te drinken. Neem altijd een flesje water met je mee. Neem niet te veel spullen mee als je op stap gaat, een grote rugzak maakt je warmer omdat je hard moet werken. Let op de schaduw, kan je daar niet in (ver)blijven, denk dan aan een parasol/plu. Die kunnen een mooie schaduw voor je creëren. Controleer je baby. Je wilt niet dat die oververhit raakt!

Dragen doe je met je eigen gezonde kennis en verstand. Let op laagjes, deze kan je afwisselen en naar eigen inzicht aan en uit doen. Heel veel draagplezier samen.

Vond je deze blog waardevol? Wil je ‘m dan delen in jouw netwerk op sociale media?

You cannot copy content of this page