Doek onder hoeslaken dichtgeslagen

Zacht maken van je draagdoek:

Sommige draagdoeken komen zacht uit de doos of verpakking, maar andere vragen meer zachtmaak werk. Heel veel gebruiken is echt een goed idee, maar soms zijn ze nog net even te stug om lekker mee te knopen… Wat doe je dan?! Volg de volgende tips (hoeft niet allemaal, kies wat jij prettig vind en wat bij je doek past, want niet alles kan zomaar met je blend):

Strijken:

Niet de grootste hobby van de meeste mama’s maar deze keer ga je het leuk vinden. Je mag je draagdoek strijken! Niet te heet/warm maar zorg wel dat je strijkbout warm is. Door de vezels van je draagdoek warm te maken worden ze soepeler en daardoor minder stug en makkelijker te knopen.

Erop zitten:

We hebben allemaal wel een avondje waarop we op de bank zitten. Leg je draagdoek onder je billen en maak van de warmte gebruik door de draagdoek warm te maken. Daar wordt de draagdoek of draagzak van doekenstof soepeler van.

Erop slapen:

Leg de draagdoek tussen je hoeslaken en je molton in en ga er een nachtje op slapen. Je zal merken dat deze de volgende dag een stuk zachter is, dan toen je naar bed ging. Waarom tussen je lakens? Dan verschuift de draagdoek niet als je je omdraait….

Boxraggen:

Weef je draagdoek tussen alle spijlen van je box of ledikantje door en trek hem heen en weer. Wissel af met snelheid en zorg dat je elke cm van je draagdoek hebt gehad. Let wel op met een wollen of zijde doek, dan is deze zachtmaak handeling niet aan te raden.

Door ringen halen:

We zitten allemaal wel even een half uurtje op de bank. Pak je losse ringen, maak de ringen vast als een no sew ring sling en haal ze van begin tot eind langs je draagdoek. Kost wat kracht, maar je draagdoek wordt er zeker zachter van.

Vingerhaken:

Maak van je draagdoek een mooie vlecht. Dit kan als je even op de bank zit. Maak een lus en haal tot het einde je draagdoek er lus voor lus doorheen. Herhaal dit meerdere malen. Uithalen en weer opnieuw beginnen.

Donut van maken:

Leg je draagdoek in een lus en draai je draagdoek eromheen, hou dit vol totdat je een grote donut hebt. Daarna haal je hem uit en dan doe je het nog een keer.

Hangmat:

Maak een hangmat van je draagdoek. Maak een grote knoop bovenop de tafel en laat je kinderen onder de tafel hangen. Oudere kinderen vinden het heerlijk om onder de tafel een boekje te lezen. En de hele kleintjes vinden het heel fijn om in de box te hangen in een draagdoek.

Véél mee knopen:

De beste manier om je draagdoek zacht te krijgen is om deze véél te gebruiken en veel mee te knopen. Hou de vezels warm en in beweging. Daar wordt de draagdoek (op den duur) zacht en soepel van.

Op reis sturen:

Als nou niets van bovenstaande je geholpen heeft of je hebt er zelf niet zoveel zin of geduld voor. Stuur je draagdoek dan op reis en laat het een andere welwillende mama doen ;-). Denk wel even na over hoe je dit wilt doen en stel je eigen voorwaarden op en denk na over hoe je de risico’s zo klein mogelijk kan houden. Ook leuk om zelf eens iets anders te kunnen proberen voordat je een nieuwe draagdoek koopt.

Vond je deze blog waardevol? Wil je ‘m dan delen in jouw netwerk op sociale media?

Heb je vragen na deze blog, neem dan gerust contact met me op!

2 gedachten over “Zacht maken van je draagdoek:”

  1. Hoi Charlotte,

    Wat leuk. Ik ben nooit bekend geweest met de draagdoeken, maar het ziet er zo liefdevol uit, zo’n baby in de draagdoek. Ik had vroeger een soort draagzak waar de beentjes door konden, ook fijn hoor, maar dit is veel intenser.
    Je website ziet er trouwens fantastisch uit.

    Goede zaken en een fijn weekend.
    Groet, Marij

Reacties zijn gesloten.

You cannot copy content of this page