Vriendinnen draagconsult, twee dames die samen een draagconsult hebben gevolg nadat ze samen bij hetzelfde hebben gewerkt

Vriendinnen draagconsult

Gebeld worden tijdens het Moedercafe Houten

Tijdens het Moedercafe Houten belde M. mij. Of we konden afspreken want ze wilde heel graag een draagconsult cadeau geven aan vriendin G. en aan haarzelf. Zij zijn vriendinnen van het werk, en de baby meiden schelen 3 weken. Hoe leuk is dat. De dochter van M. heeft een luchtweg uitdaging, en de dochter van G. wil alleen maar bij mama en papa liggen. Dus enige haast was wel aan de orde. En toen vroeg “kan je morgen”, waren de dames helemaal blij. Zo gezegd zo gedaan. Ik ging de volgende ochtend naar hun op pad. Met alle spullen in de auto, want ik heb graag alles bij me, je weet nooit waar het goed voor is…  Ik kwam tegelijk aan met M. bij het huis van vriendin G.

De afspraak en de uitdaging

Toen ik binnen was eerst even gevraagd hoe het met alle dames was en de luchtweg uitdaging van baby verder uitgelegd gekregen. Ze heeft Laryngomalacie/een verslapt strottenhoofd, waardoor ze wat lastiger ademhaalt. In mijn hoofd zijn alle radertjes gaan draaien en ik had al heel snel een goed idee/advies. Omdat er al draagmiddelen aanwezig en daarom eerst even laten zien hoe die werken. Op die manier konden de mama’s zelf ook een keuze maken, van welke draagmanier zij fijn vinden.

Rekbaar en/of geweven draagdoek

G. kwam uit op een rekbare draagdoek, die leek haar het beste bij haar passen. M. kwam ook uit op die keuze, maar zoals ik al eerder schreef ik had een goed advies. En dat was geen rekbare draagdoek maar een geweven draagdoek.
Waarom? Dat leg ik even uit.

Een geweven draagdoek zorgt voor een stevige steun over de rug en de zijkanten van het lichaam. Er gaat 1 horizontale baan over het ruggetje van het kindje en twee banen langs de zijkanten van het lijfje. Op deze manier ben je aan alle kanten ondersteund. En zit het kindje goed ondersteund rechtop. Die horizontale baan over de rug zorgt daar goed voor. (bij een rekbare draagdoek haal je de steun uit de 2 schuine banen. Dat zit echt anders)

Optimale ondersteuning

Dit is voor een a terme kindje belangrijk, maar voor een kindje met luchtweg uitdagingen helemaal. Je wil een optimale ondersteuning hebben, zonder foutmarge. En helaas zit die foutmagre in de rekbare draagdoek wel een beetje (te los te strak, te hoog, te laag), niet de veiligheid die we zoeken (in dit geval!).

We hebben beide knoopwijzen geoefend en aan het einde van het draagconsult hebben beide mama’s hun eigen dochter in de draagdoek geknoopt en gedragen. Wat een stralende mama’s en blije baby’s (en een trotse papa) liet ik achter toen ik naar huis ging

Vond je deze blog waardevol? Wil je ‘m dan delen in jouw netwerk op sociale media?

You cannot copy content of this page