Dubbel dragen consult

Bij mama R en papa M was ik al eerder geweest. Zij wilde toen rugdragen met een peuterdraagzak, buikdragen met een baby kon ze al en had ze geleerd van een liefTalligge collega. Mama R is blind en Papa M is zeer slechtziend.

Draagzakken passen

Het draagzakken passen ging bij mama R even anders. Zo had zij een hond in huis en ben ik niet dol op honden…. Gelukkig mocht de hond even ergens anders zitten toen wij bezig waren. Was ik heel blij mee. Ook hier was het zoeken naar de juiste plek voor mijn spullen en benoemen waar het stond. Mama R wist precies wat ze wilde en met de draagpop had ze al een heel goed idee hoe die van buik naar rug gebracht mocht worden. Dus zij ging snel zelf aan de slag en was ik er echt om de draagzakken klaar te maken en na te spannen daar waar nodig. Kindje ging ook met gemak van buik naar rug, al was ie het er af en toe echt niet mee eens. Maar daar wilde mama R op dat moment even niets van horen.

Nu is het 4e kindje geboren en wilde ze gaan dubbeldragen, want kindjes 3 & 4 kunnen nog niet zelf van de opvang naar huis lopen. De oudste 2 wel 😉.

Zwanger, uitgerekend en bevallen

Ik had al eerder gehoord van mama R dat ze zwanger was en heb ver na de uitgerekende datum eens aan Papa M gevraagd hoe het met iedereen was. Gelijk gehoord dat baby 4 geboren was en dat alles goed ging. Alleen was het nog even wachten op goed herstel van de keizersnede en dan ging mama R weer dragen. Die berichtte mij een aantal weken geleden van het is zover, we gaan ervoor en we hebben snel een afspraak gepland.

Oefenen met twee draagzakken

Ik wist al welke draagzakken ze in huis hadden dus kon ik me alvast voorbereiden en oefenen thuis. Het is toch altijd weer even zoeken naar de juiste manier van omdoen en waar loop je met 2 verschillende draagzakken en twee verschillende maten kinderen tegenaan. Wat geeft druk waar en hoe snel kan je een van beide kinderen eruit halen? Kan dat zonder dat je die andere dwars zit? En het allerbelangrijkste, hoe zit het met de veiligheid van allemaal?

Ze hebben een Neko Toddler en een Hoppediz Bondolino in huis.
Je wil graag dat de oudste als eerste op je rug gaat, maar de Bondolino kruist over je rug, die mag niet over de rug van de oudste. Tevens wil je niet dat je je oudste naar je rug brengt over de jongste heen… volg je me nog? Dat waren de dingen waar ik mee aan het stoeien was met de voorbereiding.

Kort consult

We zijn eruit gekomen en we hebben een heerlijk kort maar krachtig draagconsult gehad. Mama R en Papa M deden beide mee, zo tof! Het voordeel was dat ze beide draagmanieren al wisten. Het was dus even doornemen wat de makkelijkste manier was en waarom. Want papa M had het al eens gedaan, maar dat zat net niet helemaal lekker….

Het Hoppediz Bondolino kruis was helemaal een goede uitvinding in dit geval. Hierdoor bleef de het kruis redelijk op zijn plek en was het ook zo weer recht te trekken. Zie hier het resultaat van hun oefenen en harde werken. Ik ben in ieder geval met een mega glimlach naar huis gefietst.

Martijn met dubbeldragen met zijn 2 dochters in de draagzakken
Roxana en Martijn met dubbeldragen met draagzakken en de draagpoppen
Roxana aan het dubbeldragen met de draagzakken en de draagpoppen

You cannot copy content of this page