Draagzak Manduca

Veilige draagzak

Er zijn verschillende draagzakken in omloop, ook tweedehands. Helaas is dat niet altijd even veilig als we zouden willen of denken…..

Denk je na over het kopen van een tweedehands draagdoek, draagzak of ringsling. Lees dan ook even de blog Tweedehands draagdoek of draagzak voor tips.

Allereerst de tweedehands draagzak die ik laatst in mijn handen had. Mijn klant had deze heel lief gekregen en wilde weten of ze hiermee ook haar pasgeboren kindje kon dragen. De vraag kwam via whatsapp en we hadden een paar dagen later een afspraak, dus ik heb aangegeven dat ik dat door zou nemen als ik er was. Zo gezegd zo gedaan.

Controle van de draagzak

Als ik een draagzak in mijn handen heb loop ik deze altijd helemaal door, zowel nieuw als tweedehands, je weet maar nooit. Dat gaat altijd via de volgende stappen.

  • Zitten alle banden goed, niets gedraaid/getwist
  • Zijn de gespen goed dicht
  • Zijn alle naden nog in orde
  • Kan het slaapkapje eraf? Zo ja, haal ik hem eraf.

Wat me bij deze draagzak opviel dat was dat er iets loszat bij de tailleband. Toen ik hem omdraaide schrok ik…. De stof was gescheurd totaan de stiknaad. Had die stiknaad er niet gezeten dan was de stof nog verder gescheurd, met alle gevolgen van dien….

draagzak die stuk is aan de naden

Zoals je ziet op de foto’s is deze draagzak goed gebruikt en nu op. De stof bij de aanhechting van de van de tailleband en het rugpand is los. Daar kan ik mijn gehele vinger in stoppen… de vulling van de tailleband is goed voelbaar en zichtbaar.

Draagzak uit elkaar halen

Deze draagzak heeft zijn dienst gedaan en kan het beste vernietigd worden. Ik heb de gespen eraf gehaald en die worden voor een volgend doel gebruikt. En ik ga de draagzak eens uit elkaar halen om je te laten zien wat er nu precies aan de binnenkant van een draagzak zit. Maar daarover later meer. (wil je de binnenkant van een draagzak zien, lees dan deze blog over de draagzakken van de VAH)

Later kwam er nog eens een vraag op een draaggroep voorbij en die foto’s zie je hieronder. Ik heb toestemming gevraagd om de foto’s te gebruiken. Zie je de scheur in de schouderband stof? Die is heel groot en kan, na het vele en fijne gebruik, de druk van het kindje niet meer aan. Ook deze draagzak heeft zijn dienst gedaan.

Vond je deze blog waardevol? Wil je ‘m dan delen in jouw netwerk op sociale media?

You cannot copy content of this page