Marijn Verweij na een draagconsult bij Dragen geeft Plezier

Uitdagend consult

Marijn kwam bij mij uit via een doorverwijzing van een lieve collega van mij. Waarom? En wat maakte dat collega doorverwees. Dat ga ik je vertellen.

Dragen met een beperking

Marijn belde mij en vertelde dat ze graag wilde gaan dragen, maar ze heeft een uitdaging. Nu hou ik enorm van uitdagingen, dus mijn nieuwsgierigheid en draagantennes gingen aan.  Marijn heeft geen linkerhand, alleen een stukje duim. Zo is ze geboren, zij weet niet beter. Maar ja als je wil gaan dragen zijn twee handen wel heel handig, of toch niet…. In januari 2022 ging ze beginnen als Gastouder en dan is je handen vrij  hebben wel praktisch, naast dat de ouders van de kinderen ook dragen, dus de kinderen zijn het gewoon. En dat gevoel willen ze graag doorzetten.

Beperking of uitdaging, doornemen tijdens het tv kijken

Nou dat was wel een uitdaging, ik heb een foto ontvangen en we hebben een afspraak gemaakt. Die avond heb ik de hele avond, onder het tv kijken, zitten denken en bewegen. Alle handelingen van de knopen, aanspannen van de ringsling en de draagzakken zijn voorbij gekomen. Mijn man heeft af en toe echt om me zitten lachen, heerlijk.

Ik ben er van overtuigd dat alle mensen kunnen dragen en dan ga ik een uitdaging als deze niet uit de weg. Ook heb ik in de afgelopen jaren ervaring genoeg opgebouwd om haar te kunnen voorzien van juiste veilige informatie. Dit was de reden waarom collega Marijn doorverwees, nog niet de juiste basis om dit te kunnen doen. Ook heel knap!

Wat kan wel, wat kan niet

Die avond heb ik dus vooral gekeken vanuit mij, wat kan wel en wat kan waarschijnlijk niet. En met die informatie in mijn hoofd ben ik naar onze afspraak gegaan. Ik heb out of the box zitten denken. Na alle draagmanieren voor te hebben gedaan zijn we gaan kijken naar wat Marijn ook kon. Dat was meer dan we (ik) dachten.

  • Het knopen op de buik met een draagdoek ging prima. Er waren best wat advies op maat adviezen, maar daar zijn we samen uit gekomen.
  • Het vastklikken van de gespen was een te grote uitdaging, met veiligheidsaspecten die we samen niet wilden.
  • Het omdoen van de meh dai’s ging wel, net als de draagdoek, met kleine aanpassingen.
  • Ook het rugdragen ging met de meh dai het beste.

    Note: Deze aanpassingen zijn allemaal veilig en zonder risico’s, zowel voor Marijn als voor de kinderen waar ze voor zorgt.
Marijn Verweij na een draagconsult bij Dragen geeft Plezier

Feestje

Dit consult was echt een feestje, voor mij als voor Marijn. Marijn heeft leren dragen, zowel op de buik als op de rug. En ik? Ik heb geleerd dat out of the box denken heel goed is, maar dat het ook andersom kan. Ik heb die avond op de bank vooral gekeken naar wat gedaan kon worden om de linkerhand te ontzien en de rechter hand (vast) in te zetten. Die hand onder de billen bij het verder gaan met de knoop bijvoorbeeld. Maar Marijn heeft mij juist geleerd dat andersom veel slimmer is. Rechterhand altijd vrij hebben om dingen te kunnen doen, want die hand heeft de meeste kracht en controle.

Zo zie je maar dat ik van elk consult wat ik geef iets meeneem naar de volgende. We blijven leren. Later heb ik collega op de hoogte gebracht van de loop van het consult. Zo heeft ook zij wat kunnen leren.

You cannot copy content of this page