Eerste Kerst van je kleintje

Nog even en dan is het Kerst en Oud en Nieuw. Misschien wel de eerste Kerst en Oud en Nieuw voor jouw kleine kindje. Of is jouw kindje al wat groter….

In ieder geval is het naast een periode van genieten en samen zijn voor kleine kinderen soms best een heftige en dol-dwaze periode. Veel drukte, weg van de eigen vertrouwde omgeving (omdat je bij familie of vrienden bent), niet het gewone en eventuele ‘vaste’ ritme…

Hoe ga je daar het beste mee om?

  • Probeer zoveel mogelijk het ritme van je kindje te volgen. Dat kan overal.
  • Laat je kindje alles op z’n gemak in zich op nemen.
  • Laat je kindje liever niet van hand tot hand gaan, ook al zijn de redenen of excuses nog zo waar: Een verre tante heeft je kindje nog nooit gezien of dichtbij trekt een oom graag gekke gezichten. Er vast nog wel meer te bedenken…

Zo is het ritme van je kindje te volgen:

  • Zorg voor een rustig plekje. Dit kan in een draagdoek of draagzak zijn. Lekker bij jou of je partner, dit is heerlijk, veilig en bekend.
  • Loop gerust even een rondje om een frisse neus te halen, maar ook om even de drukte binnen te laten voor wat het is.
  • Zo kan je kindje even bijkomen en misschien wel lekker inslaap vallen, is ook heel fijn.

Met het eten maken met z’n alle raad ik je wel aan om je kindje op je rug te dragen. Zo zit je kindje veilig achter jou, weg bij alle hete pannen. Als je aan het heerlijke diner zit mag je je kindje natuurlijk wel (weer) op je buik dragen. Wel zo gezellig. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met me op!

Ik wens jullie hele fijne Kerstdagen en een geweldig Nieuw(draag)jaar!

Vond je deze blog waardevol? Wil je ‘m dan delen in jouw netwerk op sociale media?

You cannot copy content of this page