Dragen met een maatje meer of minder

Draagzakken

Dat is zeker goed mogelijk! Veel dragers zijn er geschikt voor. Sommige merken bieden de optie om een losse verlenger te kopen, bij mij mijn werk is dat afgelopen 7 jaar nog maar bij 1 drager nodig geweest. Bij de Hoppediz Bondolino. Dit was bij een papa, die ook nog eens heel lang was.

Wil je een draagzak die jou lekker zit, dan is passen met een pasconsult altijd een goed idee. Zeker als je dat bij een draagconsulent doet die jou helpt de draagzak goed op jou lijf /postuur af te stellen.

Toen ik bij mama S op pasconsult was hebben we heel wat draagzakken de revue laten passeren. Helemaal niet erg aangezien ik er heel veel heb 😉. Maar ondanks dat ik er heel veel heb, waren er maar een paar die zíj paste. Waarom?! Zij heeft een taillemaat van 63cm. En de meeste draagzakken zijn qua tailleband ook zo breed en dan komt de gesp van 5cm er nog net bij…. Dat betekende in het geval van mama S dat het wel sloot, maar niet hoog genoeg bleef zitten. Het geheel zakte met draagpop naar beneden. Het was dus echt een mooie puzzel om op een goede draagzak voor haar uit te komen. Dat is gelukt en papa vond hem gelukkig ook lekker zitten, dat scheelde een 2e draagzak aanschaffen.

Lennylamb-Pre-school-Sylvia-en-J-4
Lennylamb-Pre-school-Sylvia-en-J-1

Draagdoeken

Voor draagdoeken geld dat je een langere maat nodig kan hebben om een standaard knoop te doen. Ik ga daarom graag uit van een basis maat. Jou basismaat (base) is de lengte die nodig is om de basisknoop (FWCC) te knopen. Mijn basis is een maat 7 (5,2m aan stof). Ik knoop graag voor op mijn buik af. Echter pak ik graag een maat 8 (base+1).

En dat anders afknopen is iets wat voor meer draagcomfort kan zorgen. Want met een voller lijf of smaller lijf, komen vaak ook andere drukpunten naar voren.

Website fancy finish LCS

Ik had laatst ook een draagdoekconsult met een smalle dame. Tijdens het leren knopen hebben we geen klachten ondervonden. Maar een paar dagen kreeg ik een berichtje dat het toch wel zeer deed. Een verandering van knoop kan daarin een goede oplossing zijn. Ook je materiaal aanpassen kan een goede oplossing bieden.

Masterclass: Dragen met Overgewicht

Ik zelf ben niet de smalste, daar ben ik heel eerlijk in. Mooie rondingen over mijn gehele lijf. Dit maakt dat niet alles even lekker zit. Tijdens een product dag in 2018 hebben we een korte lezing gehad over Dragen met Overgewicht. Die was heel interessant om te horen maar ook confronterend, je hoort toch pijnlijke dingen van moeders terug. Toen de mogelijkheid kwam om de masterclass te volgen twijfelde ik dus ook geen moment. Ik ben er van overtuigd dat iedereen kan dragen. Maar hoe en waar mag je opletten? Die hebben we tijdens die dag allemaal doorgenomen. En heel mooi pas ik deze informatie toe bij (bijna) elk draagconsult wat erna kwam en komt. Dragen is voor iedereen!

Wil je hulp bij het vinden van een draagmiddel dat jou goed past? Neem contact op voor de mogelijkheden!!

Foto dag.nl plussize mom
Maatje meer Neko Sling lange tailleband foto door Fotodag.nl

Foto’s door fotodagnl
Modellen zijn: ikneemjemee & kleinedraagling
Gemaakt tijdens de fotoshoot voor nekoslings

Vond je deze blog waardevol? Wil je ‘m dan delen in jouw netwerk op sociale media? Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken, neem dan contact met me op.

You cannot copy content of this page