Draagzak kiezen

Je kan je kindje dragen in een draagdoek, deze past vanaf dag 1, maar niet iedereen is daar helemaal happy mee. Soms is het gewoon te ingewikkeld… Dan ga je opzoek naar een ander draagsysteem voor jou. Juist, een draagzak (ssc, drager, buikdrager, rugdrager of baby/peuter/kleuterdrager genoemd).

Draagzakken op een stapel

Een draagzak (ergonomisch) is handig, snel, ondersteunend en zit lekker voor degene die draagt en voor je kindje. Hierdoor heb je de natuurlijke M-houding voor je kindje en wordt hij/zij goed ondersteund. Tevens wordt het gewicht bij jou goed verdeeld over je lichaam, denk hierbij aan je schouders, buik, rug en heupen.

Draagzak, gespen

De meeste draagzakken werken met gespen die heel soepel te verstellen zijn. Zo kan je hem iedere keer weer optimaal verstellen op jou of ieder ander die ook draagt bij jou in huis. Niet alle draagzakken hebben gespen, er zijn er ook met schouderbanden van klittenband of lange knoop schouderbanden. Draagzakken die volledig geknoopt worden noemen we een Meh Dai.

Verschillende maten, van baby tot kleuter

De draagzakken kunnen onderverdeeld worden in verschillende maten: babydragers , peuterdragers en kleuterdragers. Ze hebben allemaal hun eigen pasvorm en bij behorende eigenschappen. Je kan het rugpand versmallen en verbreden, het rugpand verkleinen en vergroten, met en zonder insert gebruiken en nog veel meer. De meeste draagzakken kan je gebruiken vanaf maat 68, eerder gebruik je (liever) een rekbare of geweven draagdoek. Er bestaan draagzakken die gebruik maken van een insert (baby inzetstuk). Deze kan je los toevoegen of hij zit ‘vast’ in de draagzak zelf. Nu kan je ook deze draagzakken gebruiken vanaf geboorte. Let hierbij heel goed op de knie tot knie ondersteuning en dat de benen niet overspreid worden door een te grote draagzak. Heb je een kindje dat lange benen heeft, dan is het ook hier belangrijk dat je zorgt dat deze wel volledig ondersteund gaan worden. Dit kan met verbreders of met een volgende maat draagzak.

Draagzak is veilig en sabbelbaar

De draagzak is gemaakt van sabbelbare, veilige, intensief te gebruiken en niet giftige materialen. De stof die veelal gebruikt wordt is katoen, canvas, draagdoekenstof of een combinatie van beide. In het gebruik zal je merken dat katoen en canvas net iets stugger is dan draagdoekenstof. Het is en blijft natuurlijk heel persoonlijk wat voor jou en je kindje het lekkerst en het beste zit. Twijfel je? Boek dan een draagzak-pasconsult en we komen er samen uit en/of huur de drager van je keuze een (aantal) weken, zodat je een wel overwogen keuze kan maken voordat je een eigen draagzak koopt.

Je kiest een draagzak omdat;

  • Deze snel en makkelijke om te doen is
  • Minder zwaar dan op je armen
  • De natuurlijke houding
  • Iedereen kan het, mama, papa, oma, opa….
  • Geen ingewikkelde lange lappen
  • Je de print geweldig mooi vind en er daarom veel mee draagt

Wil je meer informatie mail me dan of kijk bij welke dragers ik te bieden heb. Voor Baby’s, voor Grotere baby’s of voor Toddlers

Ben je draagconsulente en/of kraamverzorgende en wil je meer weten over de verschillen bij de draagzakken of hoe jij ze optimaal in kan zetten tijdens je draagconsulten? Geef je dan op voor de Verdiepingsclass Draagzakken.

Vond je deze blog waardevol? Wil je ‘m dan delen in jouw netwerk op sociale media?

Ik in de stapel Draagzakken

You cannot copy content of this page