Is dat dragen niet zwaar

Is dat dragen niet zwaar?!

Is dat dragen niet zwaar, doe je het nou nog steeds? Hij/zij kan toch al lopen?

Zijn vragen die je veel hoort als je kindje wat groter is en word. Na (ruim) een jaar dragen veel ouders niet meer, de kleine kan inmiddels lopen. Of ze zijn overgestapt op de buggy….

Dat is natuurlijk je eigen keus en prima, maar wat als je nog wél wilt dragen. Ben je dan raar of ongewoon? Doe je iets verkeerd?  Een bezienswaardigheid ben je eigenlijk wel. Zeker hier in het dorp… zeker toen ik mijn (toen) bijna 5 jarige zoon op mijn rug deed in de draagdoek.
Wat zegt je eigen gevoel? Wat wil je kindje?

Even mijn eigen ervaring omschrijven, ik wil nooit stoppen! Helaas worden ook mijn kinderen groter en is de dag dat zij de draagdoeken gedag zeggen echt wel dichtbij.

Ringslingtas

Maar tot die tijd….. Ik heb de luxe dat ik elke dag op het schoolplein sta om mijn kids op te halen en ik heb dan altijd een tas bij me. Nee niet mijn handtas, maar de rinsglingtas, zoals mijn dochter hem noemt. Ik heb op deze manier altijd een ringsling bij me, waarom?! Nou omdat dochterlief wel eens een hele drukke dag gehad heeft en ze echt even bij mama bij moet komen. Waarom in een tas? Dat is omdat ze al 5 jaar is. Er zijn heel wat mensen die haar er raar op aan kijken dat zij nog gedragen word (zo jammer!). Maar om meestal felle discussies te voorkomen doen we m in een tas, wij weten wat erin zit en als ze de ringsling nodig heeft vraagt ze erom, heerlijk.

Als we naar een rommelmarkt gaan heb ik altijd een draagzak bij me, gewoon omdat het kan. Maar ook dan is het op aanvraag. Soms vanuit mij, soms vanuit haar. Kleine beentjes worden ook wel eens moe of ze wil graag meekijken en dat gaat niet zo makkelijk vanaf de grond.

Avondvierdaagse

Eind mei is hier weer avondvierdaagse, dochterlief moet en zal dit jaar meedoen. Dit heeft ze 2 keer gezien van haar grote broer, dus zij gaat nu ook meedoen. En geloof me als ze iets in haar hoofd heeft….. Maar 4 avonden ruim 5 km lopen, dat is ze niet gewend. Gelukkig is mama goed voorbereid en gaat er een passende drager mee. Míjn grootste uitdaging is, welke neem ik mee?! Haha.

Vond je deze blog waardevol? Wil je ‘m dan delen in jouw netwerk op sociale media?

Avond4daagse 2016 is dat dragen niet zwaar
Dragen in de Efteling met een ruim 4 jarige op mijn rug
Is dat dragen niet zwaar

You cannot copy content of this page