Draagdoek-of-Draagzak

Draagdoek of Draagzak?

Er zijn een heleboel draagzakken en draagdoeken, maar welke is het beste én past bij jou?

Je kan natuurlijk een willekeurige draagdoek of draagzak bestellen, proberen en retour sturen. Dan wéér een andere bestellen en zo verder tot je er eentje hebt die het is. Maar ja, dat word een dure en lange aangelegenheid. Dat is misschien niet zo handig naast je drukke bestaan. Maar hoe vind je dan dé draagzak of draagdoek voor jou? Door te proberen natuurlijk! En door de volgende vragen in acht te nemen:

  • Knopen of klikken; ga je voor lange lappen, ga je voor de snelheid van een kliksysteem, juist iets ertussen?
  • Baby, dreumes, peuter of kleuter; wie ga je dragen en hoelang?
  • Buik-, heup- en/of rugdragen?

Nee, ik heb geen snel knip en klaar antwoord voor je, dragen is heel persoonlijk. Wel kan ik je helpen met het vinden van het juiste draagsysteem voor jou. Daarom hieronder een uitleg over de verschillende draagsystemen.

Draagdoeken:

Draagdoeken zijn er rekbaar en geweven.

Draagdoek With a Touch of Rose Olive

Rekbare doeken zijn heerlijk vanaf de geboorte tot een maand of 4. Daarna word het tijd om te kijken naar een geweven draagdoek (of ander systeem). Dit omdat je kindje dan wat zwaarder word en een rekbare draagdoek dan teveel meegeeft en weinig steun geeft aan jou en aan je kindje. Het zit dus minder comfortabel. Mits goed geknoopt!

Draagdoek Girasol Mojito

Een geweven draagdoek kan je vanaf de geboorte tot een jaar of 4/5 gebruiken. (Meestal willen de  4+ kinderen niet meer gedragen worden, het kan wel. Mijn oudste is nu net 6 en draag ik nog wel eens met bijzondere gelegenheden.) Bij een pas geboren baby kan de geweven draagdoek wat stug aanvoelen, vandaar dat er meestal eerst een rekbare draagdoek gebruikt word. De geweven draagdoeken zijn er in verschillende maten (meters), vanwege de verschillende knopen die je ermee kan doen.

Draagzakken:

Draagzak Hoppediz Hop-tey-Conversion

Meh Dai:  Een Meh Dai is een tussenoplossing, het is geen lange lap maar ook geen kliksysteem.
De Meh Dai bestaat (kort gezegd) uit een rugpand, 2 korte staarten en 2 lange staarten. Met die 2 korte staarten knoop je om je middel en de 2 langere staarten over je rug en onder je kindje, bij het buikdragen.

Draagzak-Isara

SSC/draagzak:  Een Soft Structure Carrier, is een drager met gespen. Deze bestaat ook uit een rugpand, maar heeft geen losse staarten, maar (meestal) gevulde schouderbanden. Hiermee kan je heel snel je kindje erin stoppen en meenemen. Het is zowel voor buik- als rugdragen gemakkelijk in gebruik.

Oké, nu heb je een idee over wat voor draagsystemen er zijn. Heb je al een idee wat voor jou het beste/fijnste is? Mooi, dan kun je nu gaan nadenken over het merk, kleur, patroon of blend. Ook daar zijn veel keuzemogelijkheden in en omdat dragen heel persoonlijk is, is een volgende uitdaging. Heb je hulp nodig bij je keuze, neem contact met me op en vraag de KeuzeHulp aan

Voor nu: Dragen geeft Plezier!

Charlotte

You cannot copy content of this page