Draagbeeldjes Gekleid

Draagbeeldjes

Mijn draagdagen worden minder. Kinderen worden ouder, we kunnen weinig naar buiten. Dat maakte dat ik verder ging kijken naar draag gerelateerde dingen. Er zijn er heel veel. Sjaals, tassen, slingmirros, sleutelhangers en nog veel meer….

Als draagconsulente heb ik draagdoeken en draagzakken genoeg, dus die hoef ik niet meer te gaan verzamelen. Een lieve collega liet mij kennis maken met Draagbeelden, nog een rabbithole waar je in kan vallen. Inmiddels staat mijn bureau en huis vol met mooie draagbeelden. Van lego, gips, Playmobil, naar zelf gehaakte draagpoppen.

Ik deel deze graag met je, elk beeldje heeft een verhaal je leest ze hieronder.

Draagbeeldjes Gekleid

Gekleid
Mijn schoonmoeder maakt graag beelden en vroeg aan mij wat ik graag wilde. Daar hoefde ik niet lang over na te denken! Dit is het geworden, prachtig.
Het beeldje staat in de kast en ik zie deze elke dag, met een glimlach.
Ook heeft het beeldje dienst gedaan als model voor de omslagfoto voor de Doekenbieb Houten.

Draagmama, baby & draagmethodes, Onbuhimo, Draagdoek, Draagzak, Draagmama, baby, Gehaakt

Draagmama met baby en verschillende draagmethodes om te haken
Draagdoek, Ringsling, Meh Dai & Onbuhimo.
Door mijn expertise in draagzakken én liefde voor haken, ben ik gaan ontwerpen. Er moest een gehaakte draagzak van mijn hand komen. Maar ja, ‘wat is een draagzak zonder baby of mama?’ Het zoeken naar de juiste afmetingen & verhoudingen was geboren.
Deze Draagmama met de baby in een drager blijft uit zichzelf staan en je kan haar overal in het zicht neerzetten. Zo kan je er altijd naar kijken, met een glimlach.

Hier kan je het haakpatroon bestellen

Draagbeeldjes gehaakt koala, mama met baby in draagdoek, kangaroe met baby

Gehaakt
Ik hou van haken, dat geeft mij ontspanning en ik kan gelijk zien wat het gaat worden. Het ontstaat onder je handen. Zo mooi.
Deze dieren, ja wij mensen ook, zijn natuurlijke draagdieren en dat moest gemaakt worden.
Koala mama, baby in de buidel en broertje ernaast
Mama met baby in de draagdoek
Kangaroe met baby in de buidel

Draagbeeldjes gevilt

Gevilt
Toen ik net begon met dragen was een vriendin zo lief om met haar hobby vilten uit te proberen om een draagpopje te maken. Zie hier het resultaat. Nog elke dag heel blij mee. Ze staat ook als logo op mijn Facebookomslag.

Draagbeeldjes Hout 2 mama met kindje

Mama met kindje dichtbij
Hoe heerlijk is het om elke dag je kindje dichtbij te hebben. Toen ik dit beeldje zag, wist ik, deze MOET ik hebben. Na heel lang sparen was ie daar.

Draagbeeldjes Hout 3 papspop

Houten paspop met kleine
Deze paspop staat voor het raam, zo weten de ouders die gehuurde producten terug komen brengen dat ze aan het juiste adres zijn. Maar hij is natuurlijk ook gewoon heel leuk om naar te kijken.

Draagbeeldjes papa met kleine

Draagpapa’s
Are the best, ja toch. Zeker de papa met de kleine in zijn armen en omslagdoek eromheen. Deze heb ik gekregen van mijn vader dus extra belangrijk voor me.

Draagbeeldjes Hout 1 kangaroe en draagmama

Kangaroe & draaggmama
De kangaroe is van Ostheimer, die mocht in de verzameling natuurlijk niet ontbreken
De steker van mama met draagdoek en baby is handgemaakt door een lieve collega van mij. Heel speciaal en naar eigen smaak in gedeeld. Heel dierbaar.

Draagbeeldjes Speelgoed

Speelgoed
Wie kent ze niet?
De diertjes van Sylvanian Families, ze zijn zo schattig. En ze dragen op verschillende manieren. Heel grappig en leuk.
David de Kabouter, zijn dorpsgenootje dan hé met een tweeling op de rug. (Ik raad deze manier van dragen niet aan, maar hoort wel bij de verzameling)

Draagbeeldjes Lego Playmobiel 2

Lego & Playmobil
Dit speelgoed kennen we allemaal en van sommige is het moeilijk aankomen. Zoals de Playmobil neanderthaler, die is niet nieuw meer te krijgen. Dus toen ik m zag wist ik, die moet ik nu hebben.
Lego is grappig! Die kan je onderling ook veranderen en voor een achter laten dragen. Zo heb ik ook uren speelplezier ermee.

Draagbeeldjes Gips

Prachtig gipsen beeld, mama met baby
Deze mama is mooi. Zo krachtig en prachtig.

You cannot copy content of this page