ABC

Draag ABC

Lijstjes ik ben er dol op en heb er de afgelopen weken een heleboel gemaakt. Deze gaat over het gemak van dragen. Kijk ook even bij de andere delen. Ik heb er ook een aantal over Draagdoeken en Draagzakken gemaakt.

Actieve houding
Je kindje zit bij je gedragen in een actieve houding, want zij volgen elke beweging die jij ook maakt. Hierdoor gaat de ontwikkeling van de spieren altijd door (in tegenstelling van stilliggen in een kinderwagen)

Buikdragen
Is heerlijk om mee te beginnen, je kan je kindje altijd zien en zij jou.

Comfort
Dragen is met de juiste materialen comfortabel, zowel voor jou als je kindje.

Draagdoek & Draagzak
Dragen is dragen. Dat kan zowel met een draagdoek als met een draagzak, net wat voor jou het prettigste is.

Ergonomisch
Dragen is ergonomisch, dit is doordat (zeker in het begin) de knieën hoger zitten dan de billen. Met een goede en juiste gewichtsverdeling heeft ook de ouder die draagt een ergonomische houding.

Feiten & Fabels
Er bestaan heel veel Feiten over dragen, maar ook net zoveel Fabels over dragen. Vraag bij twijfel altijd even na bij een draagconsulente.

Geweven
Een geweven draagdoek heeft geen rek en draag je met 1 laag om je kindje. De FWCC is de meest gebruikte knoop, zeker in het begin, maar ook op latere leeftijd kan het prima.

Huren
Als je een draagdoek, ringsling of draagzak wil uitproberen is huren altijd een optie. Dan kan je op je gemak het thuis uitproberen tijdens je dagelijkse routine.

ISO
In Search Of, opzoek naar. Je bent verliefd op een draagdoek of draagzak, dus je gaat opzoek en zet een ISO uit in verschillende draaggroepen of op Marktplaats.

(draag)Jas
Je gaat graag naar buiten en neemt je kindje dan natuurlijk mee. Dat doe je, zeker in een koude winter, onder je jas. Pak dan een draagjas om mee te dragen.

Klein & Groot
Je begint met dragen als ze heel klein zijn, maar je kan door dragen totdat ze heel groot zijn.

Liefde
Dragen kan altijd en de hele dag (alleen niet als jij slaapt!). Je kan je kindje hier niet mee verwennen, liefde kan je nooit teveel geven.

M-houding
Dit betekend dat de knieën hoger zitten dan de billen. Je zal zien dat als je kleintje groeit, dit steeds ietsje lager gaat worden.

New born
Een pasgeboren baby is graag bij je. Je geeft ze heel veel geborgenheid in een draagdoek en draagzak en je hebt gelijk je handen vrij.

Overspreiden
Als je draagzak nog te groot is voor de broekmaat van je kindje, overspreid je de heupen van je kindje. Dit geeft andere druk dan dat je wil hebben. Je kan het goed zien aan de rimpels in de stof van de draagzak, over de billen van je kindje. Zijn die er, dan is de draagzak nog te groot en kan je beter wachten met dragen ermee.

Passen, passen, passen
Dat is het beste advies wat ik je kan geven als het gaat om draagzakken. Elke draagzak heeft zijn eigen pasvorm en kenmerken en elk persoon ook. Daarnaast heb jij vast ook verschillende eisen waar een draagzak aan moet voldoen.

Quit
Nee, geef niet op! Alle begin is moeilijk, maar het einde is inzicht, echt! Zet door, je word meer dan beloont.

Rugdragen
Is handig als je meerdere kinderen hebt rondlopen. Maar ook heel handig met koken, want ze hebben altijd een plak-uurtje als jij aan het koken bent….. Met een new born, ga niet zelf aan de slag, schakel een draagconsulente in en ga samen met haar aan de slag.

Stretchy wrap
Een rekbare doek, het eerste jaar is dit een heerlijke en zachte doek waardoor je je kindje lekker knus dicht bij je hebt. Het grote voordeel is dat je deze draagdoek kan voorknopen en daarna pas je kindje erin doet. Je kan deze (als ie goed zit) meerdere keren opnieuw gebruiken, de hele dag door. Met een verschoning/voeding/speelmoment haal je je kindje eruit en daarna mag hij/zij er weer heerlijk in.

Transfer
Al slapende op je buik en dan in een bedje wegleggen. Is het jou wel eens gelukt?

Uit de doek, die voetjes.
Het geeft te veel druk als je ze in de draagdoek laat. Tevens geeft het reflexen van strekken. Dan loop je de kans dat het hoofdje van de kindje tegen jouw kin aan komt, AU!

Verliefd
Op een draagdoek of draagzak, maar natuurlijk ook op je kindje.

(draag)Wereld
Er gaat een hele wereld voor je open als je pas in deze draag wereld terecht komt. Geen angst, we zijn heel lief en helpen je heel graag.

X-jes hoogte
De juiste hoogte is als je een kusje kan geven op het bolletje van je kindje, zonder je nekspieren te verrekken. Ook belangrijk is dat je je kleintje goed kan zien. Beide zijn even belangrijk!

Yeah! Fluffymail
Fluffymail is heel erg leuk, want dan heb je je nieuwe draagdoek of draagzak ontvangen. De verpakking wil je natuurlijk  gelijk open maken en de inhoud gelijk gaan gebruiken.

Zoeken
Zoek jij een draagzak, of hulp bij het knopen? Neem contact met me op en we gaan samen opzoek naar de juiste oplossing voor jou. 

You cannot copy content of this page