Draagdoek-Girasol-Donau

Wat is een goede “beginnersdraagdoek”

Een geweven katoenen draagdoek is een draagdoek die zowel voor kleine als voor grotere kinderen geschikt is. Je kan deze goed wassen, wat zeker handig is met kleine baby’s. Een maat 6 draagdoek is over het algemeen een maat die voor (bijna) iedereen geschikt is. Bedenk tijdens het kopen van een draagdoek wat je er precies mee wil gaan doen (buik, zij of rugdragen) en waar je de afknoop zou willen hebben. Maat 6 is dan wel de gemiddelde maat, maar ik met maat 42/44 kan er niet afknopen op mijn buik. En dat vind ik wel heel erg prettig.

Het gewicht van een draagdoek is ook een factoor die je mee kan nemen in je zoektocht naar de juiste draagdoek. Het gewicht van een draagdoek (in gram per m²) geeft aan hoe dik een draagdoek is. Deze dikte (en de gebruikte materialen) bepaalt hoe een draagdoek voelt en of de draagdoek geschikt is voor jou en je kleintje.

  • 180 g/m² is een heel dunne doek. Dit vraagt nauwkeurig knopen omdat de doek wat sneller kan snijden.
  • 180-200 g/m² noemen we een dunne doek. Deze doek is vaak prettig voor premature kindjes of een jonge tweeling.
  • 200-240 g/m² is een medium doek (meestal erg fijn om mee te starten).
  • > 240 g/m² noemen we een dikke doek
  • > 300 g/m² een zeer dikke doek.

Wat je uit wil (kan) geven aan een goede draagdoek is natuurlijk heel persoonlijk en kan je zo duur maken als je zelf wilt. Dit is afhankelijk van (hoe exclusief) het merk, het design en van welk materiaal de draagdoek gemaakt is.
Waar de een graag een hele exclusieve draagdoek mooi vindt en wil hebben, pakt de ander een meer gangbare draagdoek om mee te dragen. Dit is natuurlijk heel persoonlijk en een kwestie van smaak.

Merken

Denk aan een Lennylamb, Yaro, Hoppendiz, Little Frog, Neko, Pure Baby Love & Girasol

Verliefd op een draagdoek worden.

Het is heel belangrijk dat je een draagdoek koopt die je mooi vindt, “verliefd op wordt”, zoals veel gezegd wordt. Hierdoor ben je er zeker van dat je hem vaak pakt en veel gebruikt. Je kan er ook voor kiezen om een tweedehands draagdoek te kopen. Vaak zijn deze al heerlijk ingedragen en lekker zacht en soepel. Nadeel kan zijn dat er vlekjes, haaltjes of ander soortige beschadigingen in of op zitten. Dit is iets waar je goed rekening mee moet houden en moet navragen aan degene die de draagdoek verkoopt.

You cannot copy content of this page