Reparatie van draagpoppen

Op de eerste scholingsdag van januari 2023 had ik afgesproken met Joyce van Naby My. Zij had op onze besloten Vereniging van draagconsulenten groep de volgende vraag gesteld :

Gezocht. Poppen dokter.
Ik heb een zelfgemaakte/gevulde pop gekocht 2 jaar geleden die bij aankomst echt bizar slecht gevuld bleek en lelijk dicht genaaid.
Ik gebruik hem nu niet daardoor. Ik zoek iemand die hem liefde wilt geven.

Waarom gebruiken we draagpoppen?

Draagpoppen

Tijdens draagconsult oefenen we met speciale draagpoppen. Dit zodat je kindje alle rust heeft terwijl wij samen het knopen van en draagdoek of het afstellen van de draagzak onder de knie krijgen. Zo kan jij je focussen op de techniek. De draagpoppen bootsen een bijna levensechte baby, dreumes of peuter na. Zowel in lengte als in gewicht…

Weggeven of laten maken?

Aangezien ik handig ben en liefde heb voor draagpoppen vroeg ik wat haar intentie precies is. Weggeven of laten maken? Daarom onze afspraak op deze Scholingsdag. Samen hebben we de draagpop doorgenomen, inderdaad veel te zwaar voor de lengte van deze pop. En het naaiwerk, och daar hadden we geen goed word voor over, dat kon echt niét. Reparatie doorgenomen en prijs afgesproken. Dit is wel een stuk handwerk wat tijd kost.

Mee naar huis

Ik mocht de draagpop mee naar huis nemen en ben begonnen met uitkleden. Zie foto’s van het naaiwerk.
Daarna gewogen, ruim 3 kilo! Daar mocht zéker een pond uit qua vulling. En de draagpop nog eens goed bekeken en gevoeld. Je wil de vulling op een bepaalde manier hebben zitten voor de echtheid. En ook die verhouding was ver te zoeken. 

Draagpop reparatie zoals ie was
Draagpop reparatie Inzoom op het naaiwerk
Draagpop reparatie achterkant geheel

Steekje voor steekje het naaiwerk los gehaald, draadjes en de vulling eruit gehaald. Eén zakje vulling bleek kapot…. dus dat was ook een zoekwerkje om alles eruit te halen. Na alles eruit te hebben de vulling bij elkaar gedaan en de juiste hoeveelheid ervan gemaakt. Toen kon het reken-en meetwerk beginnen. Hoofd, armen, benen en lijf willen elk een eigen hoeveelheid aan gewicht hebben.

Draagpop reparatie flap van binnen eruit gehaald
Draagpop reparatie vulling van het lijfje veel teveel
Draagpop reparatie alles los gehaald en vulling ernaast
Draagpop reparatie voorkant met vulling erin

Vullen

Dit is het moment waarop ik kon beginnen met het echte vullen van de draagpop zelf. Na alles erin gelegd te hebben, van de zware vulling, kon de zachte vulling erin. Voelen, meten en nog eens doen, totdat het goed aanvoelde. Dan het laatste stukje echte handwerk, het mooi! en netjes vast naaien van de naden die open gemaakt waren. Stof zo vouwen dat het netjes vast kan én er mooi uitziet, als draagpop ooit eens zonder kleding ergens ligt. Het resultaat mag er zijn. Je ziet het verschil heel goed en die voel je ook.. Joyce een berichtje gestuurd van deze metamorfose en die was helemaal blij.

Draagpop reparatie netjes gevuld
Draagpop Naby My klaar

Vorderingen

Bij alle reparaties hou ik je (bijna) stap voor stap op de hoogte van de vorderingen. Zo kan je het proces, van een afstandje, helemaal volgen en blijf je betrokken bij jou (draag)kindje.

Joyce heel veel plezier met het gebruik van Skip.

Wil jij dit ook? Neem dan contact met me op, meer informatie over de reparatie vind je onder voor Draagconsulenten, draagpoppen reparatie.

You cannot copy content of this page