Grotere draagzak nodig

Ik kreeg een berichtje van mama T:

Goedemorgen, Ik heb uw telefoonnummer via de website dragengeeftplezier.nl en deze website heb ik gekregen via Talli – draagpracht. Ik woon in Druten, tussen Tiel en Nijmegen.
Ik ben (veel te laat) op zoek gegaan naar een draag mogelijkheid voor onze dochter van 3,5 jaar.
Onze dochter is langer en zwaarder dan gemiddeld op haar leeftijd, waardoor ik er telkens niet goed uit kwam welk product ik toch nog wel eventjes zou kunnen gebruiken met haar. Zo kwam ik uiteindelijk uit bij DraagPacht. Maar dit is te ver weg). Ze is rond nu de 20 kg en 116 cm lang. Ze is niet stevig.  Ik zelf ben rond de 174 cm en ben wat voller. Nu ben ik op zoek naar een draagmogelijkheid waar ik mijn dochter minstens op mijn rug kan dragen voor wandelingen(winter en zomer) en ik zou haar het liefst ook buiten kunnen wisselen met dragen en lopen. Ik vroeg mij dan ook af of u mij hiermee zou kunnen helpen. Ik hoor graag van u. Met vriendelijke groet, mama T.

Mijn reactie terug

Mijn reactie hierop was: Hoi T, Wat een mooie bericht en ja ik kan je hier zeker mee helpen. Ik heb zelf ervaring met een meisje dat langer is dan gemiddeld, mijn eigen dochter. Mijn eerste gedachte is welke draagzak dochterlief in past qua broekmaat en daar heb ik er al een aantal van in mijn hoofd. Of die lekker zitten is dan natuurlijk de vraag. Is het een idee dat we een afspraak maken om de draagzakken die ik in mijn hoofd heb te passen tijdens een consult? Druten is voor mijn een uurtje rijden vanuit Houten. Vriendelijke groet, Charlotte

Beperkte mogelijkheden, maar niet onmogelijk

Met een broekmaat 110,  en groeiende, ben je al heel snel beperkt in de keuzes van draagzakken. Dan zijn het er niet zo heel veel meer, qua keuze, want het meeste begint al eerder en eindigt dan bij een broekmaat 122 of met een beetje mazzel broekmaat 128.

Deze kleine meid heeft, net als de mijn dochter, langere bovenbenen. Dat maakt dat de ondersteuning sneller wat minder word. Dat hoeft helemaal niet erg te zijn, want als ze al zo groot zijn, hebben ze aan 2/3de of halve ondersteuning ook voldoende. Alle botten zijn al uitgehard/gerijpt.

Eindelijk een afspraak

We zijn, na een aantal keren ziek zijn aan beide kanten, de griep is hardnekkig dit jaar, eindelijk tot een draagconsult gekomen. Daar stond ik met mijn tassen vol met draagzakken en een hele grote draagpop (broekmaat 110), geleend van een draagcollega. Nadat we de wensen hadden doorgenomen en nog wat vragen beantwoord hebben, gaan we aan de slag. Er was al een lichte voorkeur voor een bepaalde draagzak en dat was er eentje die ik ook in mijn hoofd had voor mama T. Daarmee zijn we begonnen. En toen hoorde ik wat wel en wat niet lekker zat aan de draagzak. Dat is juist wat ik wil! Dus een andere gepakt en ook daar hoorde ik weer wat wel en wat niet lekker zat. De losse en brede chestbelt van deze Rose & Rebellion was echt heel fijn. Maar de rest van de draagzak zat minder lekker dan de Easyfeel Extent Plus. Maar die was het net niet…. Oké dan heb ik nog de Easyfeel extent Pre school . Die zat het lekkerste, maar ja dat was met de draagpop…. Dan word het tijd om het met de kleine meid te gaan proberen, proef op de som zeg maar. De kleine meid klom met veel plezier op de rug van mama. De glimlach van de dames was onbetaalbaar! Het zat voor hun beide heel lekker, armen konden eruit en er weer in en er weer uit… En ze hebben zelfs even staat dansen, nadat ze naar boven en beneden zijn gelopen.

Draagzak Rose and Rebellion Big Kid Rainbow
Draagzak Rose and Rebellion Big Kid Rainbow
Draagzak Easyfeel Extend Plus
Draagzak Easyfeel Extend Plus
Draagzak Easyfeel Pre School
Draagzak Easyfeel extend pre school

De chestbelt was wel een dingetje…. Die duwt een beetje in de nek van mama T. Mijn tip is altijd koop een eigen draagzak en probeer het even uit. Blijft dat niets dan heb ik goed contact met dames die draagzakken maken en accessoires ervoor ook. Dus zij kunnen, met hulp/contact van mij, precies maken wat voor mama T lekker zit. Maar dat onderzoek loopt nog.

Voor nu kunnen ze, er eentje zelf bestellen, en heerlijk dragen samen.  

Mama T met dochterlief in de Easyfeel Extend Pre school
Mama T met dochterlief op de rug in hun eigen draagzak Easyfeel Extend Pre School

Vond je deze blog waardevol? Wil je ‘m dan delen in jouw netwerk op sociale media?

Heb jij nog vragen? Stel ze gerust.

You cannot copy content of this page