Dragen met een rolstoel

Oproep op een draaggroep

Er was een oproep op de groep Draagliefde voor een draagconsulente in de regio van Utrecht:
Ik ben op zoek naar een draagconsulent met wat extra kennis van hypermobiliteit, chronisch pijn en fybromialgie in Utrecht of omgeving die in Utrecht aan huis kan komen.
Ik draag voornamelijk als ik met de rolstoel rijd, maar zou ook graag willen rugdragen. Tot nu toe heb ik met doeken en een mei-tai gedragen. Maar door ontstoken pezen in mijn armen kan ik momenteel maar moeilijk knopen en ben ik ook op zoek naar een draagzak. We hebben de tula ftg, maar die zit bij mij voor geen meter. We hadden een bondolino en die zat bij mij ook niet goed.
Wie helpt mij aan een adresje? Mijn dank is groot!

Mijn naam werd genoemd en we hebben een afspraak gemaakt. We hebben die ochtend heel hard gewerkt. Er waren een aantal dingen waar we extra rekening mee moesten houden, naast de uitdagingen die al genoemd werden.

Passen met een draagpop

Bij het passen van de draagzakken werken we altijd eerst met een draagpop. Die zet ik dan op de rug van degene die de draagzak wil passen. Maar deze mama heeft ook een rugprobleem waarbij we heel voorzichtig moeten zijn met de aanrakingen. Onverwacht is een no go! Doorgesproken hoe we dit samen het beste konden doen. En heel blij en dankbaar dat ze het gelijk aangaf, ik hou van eerlijkheid. Dat werkt heel handig. Ik heb altijd een spiegel bij me. Die hebben we in het zicht gezet, zodat mama kon zien wat ik deed en ik heb heel duidelijk benoemd bij welke stap we waren. Ook kreeg ik door hoe ik mijn handen mocht houden. Waar wel, waar niet. Zo zijn we gaan passen.

Draagzak passen, passen en nog eens passen

Draagzak na draagzak passeerde haar rug. Draagzak na draagzak viel af, want er was bij elke draagzak iets wat het net niet was. Dit alles heeft te maken met figuur, pijn in de handen, het moe worden van de mama, dingen die niet prettig aanvoelde aan de draagzak voor haar. En al doende kwamen we uit op de Lennylamb Hybrid pre school. Deze is zo lekker zacht, heerlijk aaibaar en prachtig aan kleur. Even wezen passen of het rugdragen ook goed ging als ze in de rolstoel ging zitten. Gelukkig heeft deze mama een rolstoel met een lage rugleuning. Dat maakt dat haar kindje er nog overheen kan zitten, de komende maanden, dat was een mooi cadeautje tussen door.

Ook het buikdragen en in de rolstoel zitten kan ook nog net. Op enig moment worden benen toch net even wat te lang om op de buik te kunnen blijven zitten…

Dragen met een rolstoel hoe doe je dat? Diewke die in de rolstoel zit met de Lennylamb draagzak om met een draagpop op haar buik
Dragen met een rolstoel hoe doe je dat? Diewke die in de rolstoel zit met de Lennylamb draagzak om met een draagpop op haar buik

Zelf de draagzak om/aan doen

Toen kwam de proef op de som, zelf gaan doen. En dit terwijl ze moe is en wij aan het einde van het draagconsult zitten. Dus daar ging mijn draagpop naar haar rug en dat deed ze helemaal zelf. Een stukje waarbij ze naar de rugbracht was het verstandig om te staan, maar de rest kon ze heel goed doen leunend tegen de sta-op-stoel.

Even schrikken

Het was echt even schrikken toen we er achter kwamen dat de draagzak minder lekker zat toen ze hem zelf om gedaan had. Daar hebben we behoorlijk op moeten puzzelen. Na een paar keer oefenen was de koek op en hadden we gezien wat we moesten zien, geleerd wat we moesten leren, en gedaan wat verstandig en handig was.

We waren aan het einde en allebei heel moe. Maar wat een energie ging er door ons heen dat we dit allemaal gedaan hadden en tot een mooi einde hadden gebracht. Ook ik heb hier weer van geleerd en hetgeen ik geleerd had van Marijn heb ik hier ook toegepast. I love my job!

Wil jij dit ook, neem dan contact met me op

Vond je deze blog waardevol? Wil je ‘m dan delen in jouw netwerk op sociale media?

You cannot copy content of this page