Charlotte Stolker Draagconsulente 6

Dragen geeft Plezier 5 jaar

5 jaar: dec 2014-2020

Wat een geweldig begin van 2020. Ik ben zo trots. Ik heb al zoveel ouders mogen helpen met het dragen van hun kleine of iets grotere kind(eren). Zo fijn! Dat geeft zóveel liefdevolle energie.

Dit jaar is echt heel goed begonnen, ik heb al 15 consulten mogen geven deze maand. Van een tweeling naar pas geboren, te vroeg geboren naar een zwangere mama met een speciale hulpvraag. Draagzakken, draagdoeken, ringslings alles is al eens door mijn handen gegaan.

5 jaar geleden begon ik met een aantal doeken en een paar dragers en nu is mijn assortiment uitgegroeid naar een heleboel-doeken en een heleboel-teveel-het-past-niet-meer-in-1-koffer-of-tas draagzakken. Consulten, Verhuur, Workshops, Informatieochtenden, samenwerkingen en zelfs een Masterclass geven.  Zo kan ik (bijna) alle ouders op weg helpen naar welke draagdoek, ringsling of draagzak voor hun en hun kindje goed zit. Dragen geeft Plezier is zo ontzettend gegroeid de afgelopen jaren en ik ook.

Die groei komt natuurlijk niet vanzelf. Ik heb me op verschillende niveaus bijgeschoold. Door het volgen van bijscholing bij de Vereniging van Draagdoekconsulenten. Hier ben  ik ook 3 jaar onderdeel geweest van de Scholingscommissie, met veel plezier. Door het volgen van gespecialiseerde opleidingen, denk dan aan prematuur geboren baby’s, dragen met Hulpmiddelen (Klompvoeten en Heupdysplasie) maar ook het ondersteunen van je groeiende zwangere buik met een draagdoek. En nog verschillende productdagen van verschillende draagmerken, gewoon omdat het bij blijven van hun ontwikkelingen ook zo belangrijk is.


Van een uit de hand gelopen passie naar een bedrijf.

Waar is het allemaal mee begonnen?

Er was een oproep in een lokale draaggroep waardoor ik de mogelijkheid kreeg om in december 2014 de opleiding tot draagdoekconsulente te kunnen doen. 3 dagen training in het Engels in het aanleren van knopen. We oefenden op elkaar, met elkaar en leerden van elkaar. Aan het einde van die 3 dagen was ik zo moe van alle informatie. Maar ook zo trost! Dit was ontzettend leuk en dit smaakte naar meer. Meer kennis en kunde, meer ouders die al tijdens de zwangerschap dít moesten weten. Ik ben verschillende samenwerkingen gaan opzoeken en aangegaan. 1 daarvan is inmiddels een goede vriendin van mij. Maar goed, we dwalen af….

Die samenwerkingen zijn er in de afgelopen jaren alleen nog maar meer geworden. Neem bijvoorbeeld het

En vergeet de draag-webshops niet, zij geven korting bij een nieuwe aankoop (na een consult!).

Ik ben nog lang niet klaar, er is nog zoveel te ontdekken en zo veel te doén. Op naar de volgende 5 (of meer) jaar!
Blog is geschreven op 24 januari 2020.

You cannot copy content of this page