Bij je zijn

Bij je zijn

Je bent net bevallen en dan “behoor”  je op een roze of blauwe wolk te zitten. Als je daar zit is dat héérlijk en vooral van genieten. Maar wat nou als dat bij jou helaas niet het geval is. Je lieve baby’tje wil alleen maar bij en op je zijn. Dan is dragen een hele goede oplossing voor jou en je baby. Doordat je met een draagdoek of draagzak draagt verdeel je de druk over je schouder, heupen en rug. In plaats van dat je al het gewicht op je armen houd. Jij en je baby kunnen hierdoor meer en beter ontspannen! Je hebt je handen vrij. Omdat je je vrijer kan bewegen is het lekker om een stukje te gaan wandelen, jij kan je hoofd klaren en je baby kan genieten van jou. Jouw hartslag, de frisse lucht en de omgeving (op zijn eigen manier). Soms is het belangrijk om eens verder te kijken naar de oorzaak van het huilen, maar de geborgenheid en veiligheidsgevoel voor je baby is een goed begin.

Wat geef je een baby of kindje allemaal als je ze draagt?

Bescherming
Door ze bij je te dragen horen ze jou hartslag. Die kennen ze al vanuit je buik en is dus bekent voor ze. Dat geeft rust.

Onvoorwaardelijke Liefde
Je kan een baby niet verwennen, liefde geven kan je nooit te veel.

Geborgenheid
Met een draagdoek of draagzak zit je baby heel dichtbij je. Dat zitten ze in je buik ook, dat voelt ontzettend vertrouwd.

Warmte
Door je baby dichtbij je te hebben en te houden reguleren jullie samen de temperatuur van jullie lichamen. Door heerlijk huid-op-huid te dragen worden mama en baby niet te warm of te koud (dit geld voor papa’s anders).

Veiligheid
De wereld om hun heen is compleet veranderd. Van lekker warm en zacht in je buik, naar kouder de grotere en bijzondere wereld in. Door je baby op je buik bij je te dragen is die overgang iets minder groot en minder overweldigend.

Nabijheid
Dichtbij onder je moeders vleugels is de wereld ontdekken veel makkelijker dan in je eentje daar buiten.

Sociaal
De sociale contacten zijn veel makkelijker mee te maken voor je kleine. Ze gaan niet ongewenst van hand-tot-hand en kunnen af en toe bij jou checken of het goed gaat. Hiermee geef je ze een veiliger gevoel mee om ooit zelf contacten op te zoeken.

Ontwikkeling
Door je kleine bij je te dragen, moeten zij elke beweging die jij maakt mee bewegen. Hierdoor zijn de spieren sneller ontwikkeld en leren ze hun eigen lichaam makkelijker kennen door dichtbij jou te zijn. (in tegenstelling tot het stil op je rug liggen in een kinderwagen).

Heel veel knuffels, dit werkt zowel voor je kindje als voor jou
Knuffels kan je nooit teveel hebben!

Laat mij je helpen met het draaggedeelte. Zet vandaag nog die kleine eerste stap voor een beetje rust en neem contact met me op.  

You cannot copy content of this page